Kripto Bankası Silvergate’e FTX ve Alameda Yüzünden Toplu Dava

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital varlık odaklı yatırım bankası Silvergate, iflas eden kripto para borsası FTX ve yatırım şirketi Alameda Research’ün varlıklarını sakladığı için dolandırıcılığa yardım suçlamasıyla toplu bir şekilde dava edildi.

Kripto bankası Silvergate ve CEO Alan Lane 14 Aralık tarihli bir dava dosyasına göre Kaliforniya Güney Bölge Mahkemesi’nde FTX’in müşteri varlıklarını izinsiz bir şekilde Alameda’ya aktarmasına yardım ettiği iddiasıyla toplu bir şekilde dava edildi.

Davacı Joewy Gonzalez tarafından FTX iflası nedeniyle mağduriyet yaşamış yatırımcılar adına açılan davada, Silvergate’in FTX’in müşteri varlıklarını uygunsuz yollarla Alameda’ya aktarmasından sorumlu olduğu iddia edildi. Silvergate dolandırıcılığa yardım ve yataklıkla suçlandı.

Belgelerde, davacının FTX’in dijital varlık satın alma, platform üzerinde güvenle saklama ve başka dijital varlıklarla takas edebilme vaatleri nedeniyle yatırımlarını FTX üzerinde değerlendirdiği ifadesine yer verildi. Silvergate’in varlık saklama bankası olduğunun altı çizilirken yaşanılan olaylarda sorumluluğunun bulunduğu bu nedenle davacıya ve diğer yatırımcılara varlıklarını iade yükümlülüğüne sahip olduğu öne sürüldü.

Yakın geçmişte ABD’nin kripto para karşıtlığı ile tanınan senatörleri Elizabeth Warren, Jhon Kennedy ve Roger Marshall da iflas eden kripto para borsası FTX ile Silvergate arasındaki ilişkiyi öğrenmek için bankaya bir bilgi talebi mektubu göndermişti.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Kripto Bankası Silvergate’e FTX ve Alameda Yüzünden Toplu Dava
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!