Lüks saat markası Rolex, blok zincir teknolojisinin fırsatlarını değerlendirerek farklı bir boyut almaya karar verdi. Bu nedenle NFT’ler için birkaç umut verici plan iddiasında bulunan bir ticari marka başvurusunda bulunmuştur. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.
Rolex Markasının Dijital Pazara İlgisi
Lüks saat markası Rolex’in ticari marka başvurusu, NFT destekli medya ve NFT pazarı için planlar talep ediyor. Bu Rolex saatlerinin, satın alınan saatin sahipliğini kanıtlayan bir NFT ile geldiği “fiziksel” öğelerin piyasaya sürülmesini içerebilir.
Ayrıca uygulama kriptografik anahtarlar ve işlemlerin yanı sıra sanal varlık açık artırmalarından da bahseder. Bu iddialar, USPTO onaylı ticari marka avukatı Mike Kondoudis tarafından paylaşılan bir tweet’ten geliyor. Ayrıca Rolex çevrimiçi oyunlarda veya meta oyunlarda ürün yerleştirme yoluyla pazarlama planlarının da olduğunu belirtti. Gittikçe daha fazla marka ve lüks şirket kendisini NFT kültürüne sokacağından bu sadece bir başlangıçtır.
2022 Yılında Büyük Marka Başvuruları
Kripto varlıkları, metaverse ve NFT’ler için ticari marka başvuruları bu yıl hızla arttı. Bununla birlikte NFT’ler için yapılan ticari marka başvurularının sayısı 2021’de 2.000’den Ekim 2022’nin sonunda 6.000’in üzerine çıktı.
2022 boyunca, kriptografik varlıklar için ticari marka başvurusunda bulunan şirket sayısında keskin bir artış oldu. Ve sadece bununla değil! Bu, meta veri deposu, NFT’ler ile ilgili sanal ürünler ve hizmetler için de geçerlidir.
Ekim 2022’nin sonunda, dijital para birimleri için 4.708 ticari marka başvurusu yapılmıştır. Bu rakamlar, onlara eşlik eden mal ve hizmetleri içerir. Avukat Mike Kondoudis tarafından derlenen istatistiklere göre, bu başvuru sayısı 2021’de yapılan başvuruların mutlak sayısını aşıyor. 2021’de 3547’ye ulaştı.
Metaverse ve onunla ilişkili sanal mal ve hizmetler için yapılan ticari marka başvurularının sayısı önemli ölçüde arttı. 2021’de 1.890’dan 2022’de 4.997’ye yükseldi. Ayrıca ekosistemin tam olarak faaliyete geçmesi için çeşitli engellerin üstesinden gelmesi gerekiyordu. Buna rağmen bu sayılar elde edilmiştir. Ayrıca meta veri deposu ve onunla ilişkili varlıklar için büyük bir arzu olduğunu gösteriyor.
İşlem hacmi ve NFT gelirlerindeki büyük düşüşe rağmen, NFT’lere hala artan bir ilgi var. Bu ilgi bir teknoloji olarak gösterilmektedir. Bununla birlikte Kondoudis’in rakamları iki şeyi gösteriyor. Birincisi, Ekim 2022’de NFT’ler ve ilgili ürünler için 6.855 ticari marka başvurusu yapılmıştır. İkincisi ise Ekim 2021’de sadece 2.142 başvurunun olmasıdır.
NFT’ler Etrafında İnanılmaz İlgi
Bir araştırma raporuna göre, ticari marka talebi ortaya çıkıyor çünkü NFT sahnesi potansiyel beklentiler hakkında merak, heyecan ve coşku yaratıyor. Dosyalar, bireylerin olduğu kadar şirketlerin de blok zinciri alanına girmeye büyük ihtiyaç duyduğunu kanıtlıyor. Bununla birlikte sektörün potansiyeline dayanarak markalarını korumak istiyorlar.
Son zamanlarda, birkaç şirket Web3 ekosistemine katılım için yeni ticari marka başvuruları yapmıştır. Güzellik ve kozmetik ürünlerinin önde gelen perakendecisi Ulta, 21 Ekim’de ticari marka tescil başvurusunda bulunmuştur. Bunu NFT’ler sanal makyaj ve salon hizmetleri sunma niyetiyle ilgili olarak yapmıştır.
NFT’lerin artan popülaritesi, sanal dünyayı operasyonlarına entegre etmek isteyen şirketler ve markalar için heyecan verici fırsatlar sunuyor. Sektör şekillenmeye devam ederken bile NFT ile ilgili gelecekteki ürünleri korumak için bunu yapıyorlar.
Sanal dünyalara odaklanıldığında, çoğu marka özel bir şey umuyor. NFT markalarının tüketicilerle kişiselleştirilen etkileşimde ilk adım olacağını umuyorlar.
Markaların sırayla NFT’nin yasal yönünü alması gerektiği vurgulanıyor olsada bazı endişeler bulunmaktadır. Örneğin, NFT ile düzenleyici uyum belirsizliğini koruyor. Bu nedenle teknolojinin kullanımını etkileyebilecek potansiyel olarak aşağı yönlü risklere yol açabilmektedir.