Azuki NFT koleksiyonunun yaratıcısı Chiru Labs, fiziksel öğelerin zincir üzerinde sahipliği için tarama ve oluşturma özelliğine sahip fiziksel destekli token’ı (PBT) yayınladı. Ekip bu token sayesinde NFT’lerin zincir üzerinde sahipliğini kanıtlayacaktır. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.
Azuki Yaratıcıları, Ethereum Blockchain Üzerinde PBT Token’ı Başlattı!
Japon anime temalı NFT projesi Azuki, Ethereum Blockchain’ndeki dijital token’lara fiziksel öğeleri bağlamak için açık kaynaklı bir token standardı olan yeni Fiziksel Destekli Token’ı PBT’yi başlattı. Yeni girişim, Azuki tarafından geçtiğimiz gün bir tweet ile duyurulmuştur.
Azuki PBT’yi duyururken, dijital deneyimler oluşturmak için fiziksel ürünleri kullanan yeni nesil hikaye olarak nitelendirmiştir. Ayrıca Tweet’e eşlik eden bir video bulunmaktadır. Videoya göre Azuki, 21 Ekim’de zincir üzerinde tam olarak doğrulanmış ilk fiziksel ürünleri yayınlayacaktır. Bununla beraber bu kapsamda ilk olan dokuz altın kaykay NFT’sini piyasaya sürecek.
Azuki’ye göre sistemin ilk uygulaması, kendi kendine asimetrik bir anahtar çifti oluşturan fiziksel bir şifreleme yongası olan BEAN Yongasını kullanacaktır. Azuki PBT’nin, merkezi bir sunucu olmadan fiziksel öğeleri zincirdeki dijital token’lara bağlamak için kullanılan tarama adlı bir deneyim oluşturmasını sağladığını açıkladı. BEAN çipi, ürünün satılması veya hediye edilmesi durumunda kişiler arasında mülkiyet devrini sağlar. Bir sonraki sahip, aynı fiziksel öğeye basitçe sahip olmak için tarama gerçekleştirecektir. Böylece PBT’nin önceki sahibinden yeni sahibine merkezi olmayan transferi mümkün olacaktır.
PBT Detayları Açıklandı!
Diğer Web3 firmaları fiziksel öğeleri temsil eden dijital token’ları tanıtmıştır. Ancak PBT diğer token’lardan ayrı çalışmaktadır. Azuki’nin yeniliği, merkezi olmayan kimlik doğrulama ve zincirdeki tüm sahiplik soyunu izleme ile karşılaşan zorluğun üstesinden gelmektedir.
PBT, güvenli bir kimlik doğrulama işlemi kullanır. Azuki’ye göre, hiçbir varlığın öğelerin kimliğini doğrulaması için tek yetkisi yoktur. Ayrıca herkes yeni teknoloji üzerinde kimlik doğrulama ve deneyimler oluşturmakta özgürdür. Piyasaya sürüldüğünde PBT’nin ilk kullanımı, perakendecilik üzerine olacaktır. Ayrıca perakendeciler, fiziksel bir öğeyi telefonlarıyla tarayarak kimliklerini doğrulayabilecekler. Bu sistem, malların merkezi olmayan kimlik doğrulamasını içerecektir. Ayrıca kullanıcılar, fiziksel ürünlerin sahiplik kökenini takip edebilecektir. Dahası dijital deneyimler oluşturmak için fiziksel ürünleri kullanmak mümkündür.