160 milyon dolar ele geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto pazarında piyasa yapıcı olarak faaliyet gösteren Wintermute, siber saldırıya uğradığını duyurdu. Konuya ilişkin ilk açıklama, şirketin kurucu CEO’su Evgeny Gaevoy’dan geldi. Yapılan saldırı sırasında, 160 milyon dolar ele geçirildi. Gaevoy, siber saldırının farkında olduklarına ve sorunu çözmeye yönelik çalışmalarda bulunduklarına işaret etti. Çalınan paranın DeFi operasyonlarıyla ilgili olduğuna dikkat çeken kurucu CEO, Wintermute’un merkezi borsa faaliyetlerinin etkilenmediğinin de altını çizdi. 

Aktarılan detaylara göre; Gaevoy, konuya ilişkin açıklamasında Wintermute ile çalışan kullanıcıların paralarının güvende olduğunu dile getirdi. Firma yöneticisi, Wintermute hizmetlerinde gün içerisinde ve önümüzdeki birkaç gün boyunca kesinti olacağını ve sonrasında tüm hizmetlerin normale döneceğini de sözlerine ekledi.  

We’ve been hacked for about $160M in our defi operations. Cefi and OTC operations are not affected

— wishful cynic (@EvgenyGaevoy) September 20, 2022

Siber saldırı sırasında 90 adet dijital varlık çalındı

Paylaşılan diğer bilgilere göre; yapılan siber saldırı sırasında, 90 adet dijital varlık çalındı. İki adet ‘token’ın değerinin 1 milyon ila 2,5 milyon dolar aralığında olduğu, diğer ‘token’ların ise 1 milyon doların altında bir değerde olduğu belirtildi. Wintermute’un, saldırıyı beyaz şapkalı bir ‘hack’ faaliyeti olarak gördüğü dile getirildi. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
160 milyon dolar ele geçirildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!