OpenSea’nin Gas Ücreti Odaklı Seaport Geçişi Tamamlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

NFT sektörü her ne kadar 2022’nin başıdaki ivmesini kaybetse de küresel olarak büyümeye devam ediyor. Son dönemde birçok şirket, NFT odaklı çalışmalarını duyururken yeni projelerin sayısı da hızla artmaya devam ediyor. Ancak NFT’ler söz konusu olduğunda akla ilk gelen ağlardan olan Ethereum‘un Gas sorunları da devam etmekte. OpenSea ise bu ücretleri indirmek için geliştirdiği yeni protokolü Seaport geçişini tamamladı.

OpenSea’nin Seaport Geçişi Gas Ücretlerini Yüzde 35 Düşürmeyi Hedefliyor

Ethereum Blockchain ağı, sahip olduğu Proof of Work konsensüs mekanizması sebebiyle 20 TPS’lik bir işlem hızı sunuyor. Bu hız ne yazık ki küresel olarak en aktif NFT ve DeFi ağlarının önde gelen bir ağ için oldukça yavaş. Bu yavaşlık madencilerin öncelik tanıdıkları işlemler sebebiyle yüksek işlem ücretlerine neden oluyor. Ethereum üzerindeki en aktif NFT pazar yerlerinden biri olan OpenSea de bu ağı en aktif kullanan platformlardan birisi.

Şirket, Seaport protokolü ile kullanıcıların gas ücretlerinin yaklaşık yüzde 35 oranında tasarruf sağlayabileceğini söylüyor. Ek olarak bu entegrasyon, artık OpenSea‘nin daha önce aldığı tek seferlik “kurulum ücretini” gerektirmeyecek. NFT pazarı bu entegrasyonun yıllık işlem ücretlerinde 460 milyon doların üzerinde tasarruf sağlayacağını tahmin ediyor.

İlginizi çekebilir: MetaMask Üzerinde Güvenlik Açığı Tespit Edildi

OpenSea Seaport‘a geçişinden önce Wyvern protokolünü kullanıyordu. Bu protokol saldırganlar tarafından Şubat ayında platform dışı bir kimlik avı dolandırıcılığıyla tüccarlardan 1.7 milyon doları sifonlamak için kullanıldı.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
OpenSea’nin Gas Ücreti Odaklı Seaport Geçişi Tamamlandı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!