Binance Davası, Spot Bitcoin ETF’si İçin Duyulan Umutları Güçlendirdi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binance’in eski CEO’su Changpeng Zhao’nun suçunu kabul etmesi ve borsanın uzlaşmaya varması, spot Bitcoin ETF’sinin onaylanma ihtimalini artırmış olabilir.

Bitcoin ve Binance Coin fiyatları, Binance’in dün uzlaşmaya vardığı haberiyle birlikte kısa vadede düşüşe geçmişti. Fiyatlarda 24 saatlik dilim içerisinde hala %9’dan fazla düşüş olsa da Bitcoin 36.000 doların üstünden işlem görmeye devam ediyor.

Binance, kara para aklama ve yaptırım yasalarını ihlal ettiği için 4,3 milyar dolarlık bir uzlaşmaya vardı ve Changpeng Zhao, bireysel olarak suçunu kabullenip Binance’ten ayrılmayı ve 50 milyon dolar para cezası ödemeyi kabul etti.

Sektördeki isimler, Binance’in uzlaşmaya varmasının spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) için olumlu olacağını düşünüyor.

Kripto para şirketi Matrixport tarafından paylaşılan bir mesajda, “Endüstri artık geleneksel finans firmalarının uyduğu kurallara uymak zorunda kalacağı için bu anlaşmayla birlikte spot Bitcoin ETF’sinin onaylanacağı beklentisi %100’e çıkmış olabilir. Daha da önemlisi endüstrinin aklanması, kurumsal aktörlerin Bitcoin’i daha da benimsemesini sağlayacak ve Bitcoin, muhtemelen yatırımcıların portföyünde bir güvenli liman olarak yer alacak.” dendi.

Ekonomist Alex Krüger ise “Binance belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla” birlikte ETF’lerin onaylanma ihtimalinin de yükseldiğini düşünüyor.

Binance uncertainty out of the way, its activities will now be monitored by an independent compliance monitor.

=> Much higher ETF approval odds

Waiting for the market to agree with me that this is actually bullish. https://t.co/OzReCqeOkP

— Alex Krüger (@krugermacro) November 22, 2023

Binance Davası, Spot Bitcoin ETF’si İçin Duyulan Umutları Güçlendirdi isimli makale Selim Kuşçu tarafından hazırlanmış ve koinbulteni.comda yayınlanmıştır.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Binance Davası, Spot Bitcoin ETF’si İçin Duyulan Umutları Güçlendirdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!