ABD Kripto Para Şirketlerini Sert Uyardı: “Biz Harekete Geçeriz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Amerika Birleşik Devletleri hükümeti tarafından bugün yapılan açıklamaya göre bazı kripto para şirketleri, yasa dışı işlemlere karşı yeterli müdahalede bulunmuyor.

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre Londra’daki bir etkinlikte konuşan ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, finans kurumlarının “büyük bir çoğunluğunun” terörizm finansmanının önüne geçmeye çalıştığını söyledi.

Bakan Yardımcısı, buna karşın “Özellikle dijital varlık alanında, yasa dışı finans işlemlerine karşı önlem almak dahil olmak üzere, sonuçlarına aldırmadan yenilik yapmak isteyen kurumlar var.” dedi.

Terör örgütlerinin kripto para kullanımı, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e karşı yaptığı saldırı sonrasında gündeme geldi. ABD’de 100’den fazla senatör, terörizm finansmanında kripto para kullanımını durdurması için hükümete çağrıda bulundu.

Adeyemo, yasa dışı işlemlerle mücadele konusunda kripto para şirketlerine şöyle seslendi:

“Bizim beklentimiz, finans kurumlarının, dijital varlık şirketlerinin ve sanal para ekosistemindeki diğer kurumların teröristlerin bu kaynaklara erişimini önlemek için adım atmalarıdır. Eğer yasa dışı finansal akışları önlemek için harekete geçmezlerse Birleşik Devletler ve ortaklarımızı harekete geçecektir.“

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
ABD Kripto Para Şirketlerini Sert Uyardı: “Biz Harekete Geçeriz”
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!