FTX, 13 Ekim’de 5,5 milyondan fazla SOL stake etti ve SOL bu hamlenin ardından yükselişe geçti. Zincir içi verilere göre, FTX’e bağlı bir cüzdan, varlıkları kurumsal yatırımcılara yönelik bir staking şirketi olan Figment’e aktardı.
Yapılan işlemler blockchain izleyicisi Whale Alert tarafından tespit edildi. Daha sonra cüzdan, zincir üstü araştırma platformu Ashpool tarafından FTX varlıklarının olduğu adres olarak tanımlandı. 122 milyon dolar değerindeki token’lar, FTX’in SOL varlıklarının küçük bir kısmını meydana getiriyor.
Staking, belirli miktardaki token’ı, bir süre boyunca kilitlemeyi içerir. Staking yapan cüzdanlar, varlığın güvence altına alınması karşılığında SOL token’ı ile ödüllendirilir.
FTX, Solana’nın ilk yatırımcılarından biriydi ve borsa belirlenen plana göre her ay önemli miktarda SOL token’ı elde ediyor. FTX, bu varlıkları istediği zaman tasfiye etme seçeneğine de sahip durumda. FTX’in varlıkları, bir iflas mütevelli heyeti tarafından denetleniyor. Denetleyen ekibin birinci önceliği, alacaklıların varlıklarını geri almasıdır.
FTX estate is staking 5.5M SOLhttps://t.co/ajRgBHFNt9 https://t.co/UGorSGMtwC
— ashpool (@solanobahn) October 14, 2023
ABD mahkemesi, geçtiğimiz eylül ayında FTX’in 1,3 milyar dolarlık SOL satışına onay verdi. Bu durum, yatırımcıların kripto paraların düşeceği ile ilgili endişelenmesine yol açtı. İflas mahkemesi, kripto piyasalarına bir yük oluşmaması adına, satışların bir yatırım danışmanı aracılığıyla haftalık olarak çeşitli bölümler halinde gerçekleşmesini istedi. Kararın ardından SOL, 11 Eylül’de son iki ayın en düşük seviyesi olan 17,34 doları gördü.
FTX, eylül ayındaki mahkeme dosyasına göre, SOL, Bitcoin, Ether, APT ve diğer kripto para birimleri de dahil olmak üzere toplam 3,4 milyar dolara sahip. Borsanın iflas başvurusundan bu yana, 7 milyar doların üzerinde para kurtarıldı.
FTX kurucu ortağı Sam Bankman-Fried, dolandırıcılık suçlamasıyla yargılanıyor. Suçlu bulunması halinde 115 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.