Bitcoin fiyatı neden yerinde sayıyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Direnci 28 bin dolarda, desteği ise 26,750 dolarda bulunan Bitcoin’in (BTC) fiyatı, yükselen kanal içinde dalgalı hareketler sergiliyor.

Yataylaşan BTC fiyatıyla birlikte işlem hacminin de düşmesi yatırımcılar arasında görüş ayrılıklarına neden oluyor.

Bitcoin ağ aktivitesi düşüyor

Bitcoin’in konsolidasyon süreci yatırma, çekme ve genel işlem sayısındaki büyük düşüşle aynı zamanda gerçekleşiyor. Tüm bu rakamlar Mayıs ayında Bitcoin Ordinals heyecanı nedeniyle önemli bir biçimde artsa da Eylül ayında gözle görülür bir düşüş yaşandı.

Zincir üstü veri analisti Crypto Quant şunları söyledi :

“Veriler, Bitcoin ile yapılan işlemlerde düşüş olduğunu gösteriyor. Kripto para piyasasına dahaz az yatırım gelmeye başlaması, düşük likiditeye sebep olarak, hacimlerin düşmesine neden oluyor.”

Bitcoin ETF için umut artarken yüksek faiz endişeleri artırıyor

Bitcoin’in konsolidasyon süreci birbiriyle çelişen iki piyasa etmeni mevcut olduğu dönemde yaşanıyor. Merkez Bankası’nın daha uzun süreli yüksek faiz oranı uygulamasına ilişkin yoğun endişeler bulunurken ABD’de Bitcoin ETF onayı umutları yükseliyor.

Piyasa analistleri, Bitcoin ETF onayının piyasaya 600 milyar dolar değerinde yatırım çekeceğini ve bunun Bitcoin fiyatının artışında önemli bir faktör olacağını öne sürüyor. Buna karşın yüksek enflasyon oranları Fed’in gelecekte faiz artırımına devam edeceği anlamını taşıdığından, Bitcoin de dahil olmak üzere tüm risk varlıkları için bir tehlike oluşturuyor.

The S&P 500, Gold, Bitcoin and EURUSD after the CPI Print: pic.twitter.com/AO4FWHpv0Z

— TradingView (@tradingview) October 13, 2022

Eski bir BlackRock yöneticisi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun 2024 yılı ilk çeyreğinin sonuna kadar Bitcoin ETF onayını vereceğini iddia ediyor.

Bitcoin’in konsolidasyonu devam ediyor

Balina cüzdanlarındaki ve kurumsal cüzdanlardaki Bitcoin miktarı ekim ayına girerken artışta. Bu durum, büyük yatırımcıların farklı yöntemler kullanarak piyasa harici kripto para topladığını gösteriyor.
Örneğin, 10 bin ila 100 bin arasında Bitcoin bakiyesi bulunan cüzdanların tuttuğu miktar, 5 Ekim tarihindeki en düşük seviyeden yüzde 1 artış göstermiş durumda.

Bu sıçrama, grubun cüzdanlarında bin ila on bin arasında Bitcoin bakiyesi bulunan cüzdanların tuttuğu miktarın düşmesi (turuncu dalga) absorbe etmesiyle ortaya çıkıyor. Öte yandan, 100 ila 1000 arasında Bitcoin bulunduran cüzdanların tuttuğu miktarda da artış gözleniyor (yeşil dalga).

Teknik analizler yüzde 40’lık bir düşüş öngörüyor

Teknik açıdan bakıldığında Bitcoin, 26.750 dolar civarında istikrar işaretleri gösterdikten sonra 28.000 dolara doğru bir toparlanma yaşayacak gibi görünüyor. Kısa vadeli yukarı yönlü görünümün tamamlanması, BTC’nin hakim yükselen üçgen formasyonu içindeki fiyat hareketlerine bağlı.

Uzun vadede ise Bitcoin fiyatının yükselen bir kanalda ilerlediği gözleniyor. Bu nedenle mevcut destek alanından (kırmızı çizgi) yaşanacak geri dönüş ile 2023 sonları veya 2023 başlarında, Bitcoin fiyatının 36 bin dolara yükselmesi mümkün görünüyor.

Buna karşın yükselen kanal aynı zamanda bir düşüş paterni olan yükselen takoz gibi de görünüyor. Yükselen takozlar sonunda fiyatların üst veya alt trend çizgilerinden kırılmasına neden olarak, genellikle fiyatların trend çizgisinin aksi yönünde kırılım yaşamasına neden oluyor.

Bu nedenle, Bitcoin fiyatının kanalın alt trend çizgisinin altına gerilemesi durumunda, Bitcoin fiyatının 2023’te veya 2024’ün ilk çeyreğinde yüzde 40 düşerek 15.650 dolara gerilemesi bekleniyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Bitcoin fiyatı neden yerinde sayıyor?
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!