Çin hükümetine ait gazeteden NFT hamlesi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çin Komünist Partisi’nin reklam ve pazarlama departmanına bağlı bir yayın organı olan China Daily, bir NFT platformu oluşturmak için harekete geçti. 

China Daily tarafından gerçekleştirilen duyuruya göre, NFT platformunu tasarlayabilecek olan bir üçüncü taraf geliştiricisine 2.813 milyon yuan (yaklaşık 390.000 dolar) ödül verilecek. China Daily, geliştiricinin blockchain konusunda uzmanlaşmış Çinli veya farklı bir ülkeden geliştirici olabileceğini söyledi. Bununla birlikte platformu geliştirecek olan şirketin ana ağının, saniyede 10.000’den fazla işlemi gerçekleştirmesinin gerekli olduğuna dikkat çekildi. 

Geliştiricilerin başvuru yapmak için 17 Ekim’e kadar süreleri bulunuyor. Bununla birlikte platformun 3 ay içinde geliştirilmesi de China Daily’nin koşulları arasında yer alıyor. China Daily’e göre platformun ana amacı, metaverse, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik, karma gerçeklik, blockchain ve NFT gibi teknolojiler ile Çin Medeniyeti’nin etkisini artırmak olacak. 

Yapılan açıklamada, platformun dijital koleksiyonların yüklenmesine, görüntülenmesine ve yönetilmesine olanak sağlanması gerektiğine dikkat çekildi. Bununla birlikte alım satım işlemlerinin de platform da yer alması gerekiyor.

Kendi platformunun yanı sıra, hedef kitle de dikkata alınarak, dijital koleksiyonların yayımlanması için ana akım NFT platformları da seçilecektir. Bu platformlar arasında OpenSea, Rarible ve SuperRara yer almaktadır ancak bunlarla sınırlı değildir.

Çin, 2021 yılından beri her türlü kripto para işlemlerini yasakladı. Bazı blockchain şirketleri ülkede faaliyet göstermeyi sürdürse de genellikle ülke regülatörlerinin yoğun incelemesiyle karşı karşıya kalıyorlar. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Çin hükümetine ait gazeteden NFT hamlesi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!