ABD senatörleri, kripto regülasyonlarının amacını sorguluyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bill Hagerty liderliğindeki dört Cumhuriyetçi senatör, federal bankacılık düzenleyici kurumlarının başkanlarına, kripto paralar ile ilgili son düzenleyici hamlelerin arkasındaki ideolojik motivasyonu sorgulayan bir mektup kaleme aldı. Senatörler, mevcut regülasyonları Obama dönemindeki Boğulma Noktası Operasyonu ile karşılaştırdı.

Senatörler, Fed Başkanı Jerome Powell,  Federal Mevduat Sigorta Şirketi (FDIC) Başkanı Marty Gruenberg ve Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC) vekili Michael Hsu’ya yönelik kaleme alınan mektupta, regülatörlerin Beyaz Saray ile birlikte kripto şirketlerinin banka hesaplarının kapatılmasına sebebiyet veren bir dizi talihsiz olaya imza attıkları belirtildi. 

Senatörler, bahsi geçen kurumlar tarafından 3 Ocak’ya yayınlanan “Kripto varlıkları ihraç etmenin veya elde tutmanın […] güvenli ve sağlam bankacılık uygulamalarıyla tutarsız olma olasılığı oldukça yüksektir” ifadesini içeren ortak bildiriye atıfta bulundular. 

Senatörler, kullandıkları mektupta şu ifadelere yer verdi:

“Bu koordineli davranış, rahatsız edici bir biçimde Boğulma Noktası Operasyonu’nu hatırlatıyor.

Bankacılık düzenleyicilerinin aşırı kapsamlı olan davranışlarının diğer yasal sektörlere de sızmasından ötürü endişe duyuyoruz”

Boğulma Noktası Operasyonu, federal düzenleyicilerin, vekillerin ve sektörlerin aleyhine olması sebebiyle lisanslı kurumlara baskı kurup mali hizmetlerini kesmelerine yol açtığı bir süreç olarak biliniyor.

Senatörler, kaleme alınan mektupta regülatörlere bir dizi soru da yöneltti. Senatörler, denetimlerin tüketicilere nasıl fayda sağlayacağını, bankaların kripto şirketlerine güncellenen kılavuz kapsamında hizmet sunmasının mümkün olup olmadığını ve benzer sektörler için de kılavuz yayınlanıp yayınlanmayacağına dair sorulara yanıt bekliyor. 

Powell Hearing Today: US Senator Bill Hagerty said he will discuss cryptocurrencies along with the Fed’s interest rate plans at the hearing on The Semiannual Monetary Policy Report to the Congress. Federal Reserve Chairman Jerome H. pic.twitter.com/xazQSFtK3p

— HappyMiner (@happyminerUS) March 6, 2023

Senatörler Mike Crapo, Thom Tillis ve Steve Daines, mektubun yazarlarıydı. Hagerty, EKim ayında Senato’da Dijital Ticaret Netliği Yasası’nı tanıttı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
ABD senatörleri, kripto regülasyonlarının amacını sorguluyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!