Bitcoin Depot, 7.000’e yakın kripto ATM’sini yazılıma dönüştürdü!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto ATM kurulumları geçtiğimiz birkaç ay içinde dünya genelinde istikrarlı bir düşüş yaşadı. Jeopolitik gerilimler ve gelir düşüşü nedeniyle bazı ATM’ler faaliyet dışı bırakılırken, Bitcoin Depot gibi sağlayıcılar fiziksel Bitcoin ATM’lerini yazılıma dönüştürmeye başladı. 

Bitcoin ATM’leri bir bir yazılıma dönüştürülüyor

Bitcoin Depot kısa süre önce 7.000 kripto ATM’sinin ve standının tamamını BitAccess tarafından desteklenen yazılım tabanlı bir teklife dönüştürdü. ATM’leri yazılıma dönüştürme hamlesi, Bitcoin Depot’un Kasım 2022’de BitAccess’te çoğunluk hissesini satın almasının ardından geldi. Anlaşmadan aylar önce Bitcoin Depot, özel amaçlı bir satın alma şirketi ile 885 milyon dolarlık bir anlaşma yoluyla 2023 yılında halka açılma planlarını açıklamıştı. 

Ayrıca, Bitcoin Depot’un donanım ve yazılımını doğrudan entegre eden kripto ATM’lerinin yazılım dönüşümünün, yıllık yazılım lisans ücretlerini ortadan kaldırması bekleniyor. Bu ücretler ise daha önce yıllık operasyonel maliyetlerde 3 milyon dolara tekabül ediyordu. 

Üreticilere göre kripto ATM büyümesi. Kaynak: Coin ATM Radar

Bilindiği üzere BitAccess, 2022’nin ilk yarısında pazar lideri oldu. Ancak, Temmuz 2022’den bu yana şirket, toplam ATM kurulumlarında tutarlı bir düşüş yaşadı ve Coin ATM Radar’ın verilerini doğruladı.

Yukarıdaki grafikte de görüldüğü üzere BitAccess, her ikisi de aynı zaman diliminde pazar paylarını arttıran Genesis Bytes ve Genesis Coin’in ardından üçüncü sıraya gerilemiş durumda. BitAcess’in geri plana düşmesinin ardındaki nedeni açıklayan Bitcoin Depot’un BTM operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı Jason Sacco şunları söyledi:

“Mevcut sabit diski Bitaccess yazılımıyla önceden yüklenmiş bir sabit diskle değiştirerek yazılım dönüşümünü hızlı bir şekilde tamamladık ve saha dönüşüm projelerinde ortaya çıkabilecek bazı teknik sorunlardan kaçındık.”

Sacco, Bitcoin Depot’un Bitcoin ATM’lerinin ilk 6.000’inin 10 hafta içinde yazılıma dönüştürüldüğünü de ekledi. 

Öte yandan kripto ATM’lerindeki artış, halkın kriptoyu benimsemesiyle doğru orantılı olduğu düşünülüyor.

İlginizi çekebilir: Avustralya ATM sayısında El Salvador’u geride bıraktı

El Salvador, Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul ettiğinde, Başkan Nayib Bukele, ülkenin 200 ATM ve 50 şubeden oluşan destekleyici bir altyapı kuracağını açıklamıştı.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Bitcoin Depot, 7.000’e yakın kripto ATM’sini yazılıma dönüştürdü!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!