Argo Blockchain, Nasdaq’ın minimum fiyat kuralını karşıladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para sektörünün 2022’de yaşadığı bir takım sıkıntılar, sadece piyasa oyuncularını değil, sektörün geniş çaplı birçok oyuncusunun büyük yaralar almasına neden oldu. Özellikle madenciler tarafından birçok tesisin kapandığı, satıldığı veya borçlarını ödemeyemediği iflas ettiği bir dönemdi. Ancak her ne kadar bu dönemin etkileri hissedilmeye devam etse de bir takım olumlu gelişmeler de yaşanmaya devam ediyor.

Özellikle bir süredir deyim yerindeyse 16.000 dolar hapishanesinden kurtulan Bitcoin (BTC), 23.000 doları kısa bir süre önce yeniden test etti. Diğer taraftan birçok altcoin’de de güzel gelişmeler yaşanıyor.

Son olarak bir haber de yara almış madencilik şirketlerinden biri olan Argo Blockchain tarafından geldi. Argo Blockchain, paylaştığı bir basın duyurusunda, kısa bir süre önce sorunlar yaşadığı Nasdaq’a yeniden adım attı. 

Şirket, 13 Ocak 2023 tarihinde Nasdaq’ın 1 dolar kuralını karşıladığını duyurdu. 

Argo Blockchain, Nasdaq’ın minimum fiyat kuralını karşıladı

Nasdaq Minimum Teklif Fiyatı Kuralı (Kural 5550(a)(2)),  borsaya kote şirketlerin hisse başına minimum 1 ABD Doları tutarında bir teklif fiyatı tutmasını gerektiren bir gereklilik olarak tanımlanabilir. Bu kural, Nasdaq Global Market, Nasdaq Global Select Market ve Nasdaq Capital Market’te listelenen şirketler için geçerli bir kural olarak kabul ediliyor.

Minimum teklif fiyatı, şirket hisselerinin son satış fiyatına göre belirleniyor ve hisse başına 1 doların şartını karşılayamayan şirketler, Nasdaq’tan bir eksiklik bildirimi alıyor. Şirketin daha sonra kurala uyum sağlaması için 180 günü bulunuyor.

Şirket bu süre içinde uyumluluğu yeniden kazanamazsa, Nasdaq şirketin hisselerini listeden çıkarılma riski ile karşı karşıya kalıyor.

Bu durumu tecrübe etmiş birçok şirket bulunuyor. Bunlara örnek olarak 

 Nasdaq borsasından çıkarılan birçok şirket oldu. Bazı örnekler şunları içerir: Herbalife Ltd. (HLF) verilebilir. Şirketin hisselerinin minimum teklif fiyatı şartını karşılayamaması üzerine şirket, 2020 yılında Nasdaq listesinden çıkarılmıştı. Benzer bir durum Sears Holdings Corporation (SHLD), şirketin de minimum teklif fiyatı şartını karşılayamaması üzerine 2018 yılında yaşanmıştı.

Ancak bu sefer şans şirketten yan güldü ve Argo Blockchain yeniden 1 dolarlık limit kuralını karşılayarak delist riskinden kurtuldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Argo Blockchain, Nasdaq’ın minimum fiyat kuralını karşıladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!