Arthur Hayes’ten Bitcoin İçin 3 Farklı Senaryo ve Fiyat Tahmini

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BitMEX eski CEO’su Arthur Hayes, orta vadede Bitcoin’in (BTC) geleceğini üç farklı senaryoda ele alırken ABD Merkez Bankası (FED) politikasının fiyat üzerinde etkili olabileceğini vurguladı.

Hayes 19 Ocak tarihinde kaleme aldığı makalede, Bitcoin’in son zamanlarda güçlü bir performans gösterdiği ancak orta vadede yeni hedeflerin birden fazla etmene bağlı olduğunu öne sürdü. Bitcoin için üç farklı senaryoda olabilecekleri değerlendiren CEO, Bitcoin’in mevcut hedefinin ağırlıklı olarak ABD Merkez Bankası’nın (FED) politikalarına bağlı olabileceğinin altını çizdi.

Senaryo 1

Bitcoin’indeki fiyat değişimini üç farklı senaryoda değerlendiren Hayes’in ilk senaryosu, gerçekleşen rallinin makroekonomik sebeplerden ziyade Bitcoin’deki düşük fiyatlara karşı yapılan bir tepki alımından kaynaklandığı oldu. Hayes, bu senaryoda muhtemelen Bitcoin’in kendine yeni bir konsolidasyon seviyesi bulana dek yükselmeye devam edeceğini ve daha sonrasında koşullar bir sonraki yüksekleri cazip kılana dek ilgili konsolidasyon seviyesinde yatay hareketine devam edeceğini belirtti.

Senaryo 2

CEO, diğer iki senaryosunda ise FED politikalarının Bitcoin fiyatı üzerindeki etkisine değindi. Hayes bu senaryolarda Bitcoin rallisinin, yatırımcıların FED’in genişleyici para politikalarına tekrar başlayacağı yönündeki beklentilerinden kaynaklandığı varsayımıyla yola çıktı.

FED senaryosunu ikiye ayıran Hayes, FED’in politikalarının baz alındığı senaryoda, yöneticilerin mevcut faiz ve enflasyon seviyelerinden memnun olmasının kritik öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Senaryo 2a

Belirsiz bir pivot anlayışı veya yapılan faiz artırımları sonrasında TÜFE baskısından memnun olunmaması halinde fiyatların muhtemelen gerilemeye başlayacağını belirtti.

Senaryo 2b

Hayes, Senaryo 2b olarak adlandırdığı aksi bir senaryoda ise Bitcoin’in mevcutta devam eden güçlü performansını sürdürebileceğini iddia etti.

Her ne kadar senaryo 2b aralarında en umut vadeden senaryo olarak dursa da Hayes, senaryo 1 ve senaryo 2a’nın bir kombinasyonu ile karşılaşacağımızı düşündüğünü bu nedenle yeni alımlar için heyecanlansa da bu durumun kafasında soru işaretleri yarattığını belirtti.

Hayes Ne Bekliyor?

Hayes 1. senaryosunun gerçekleşmesi durumunda Bitcoin’in 30 bin dolar ve 40 bin dolar seviyeleri arasında işlem görebileceğini öne sürerken 69 bin dolar seviyesine ulaşabilmesi için kripto para piyasasına ek likidite enjeksiyonu gerekeceğine dikkat çekti.

Haklı olduğu durumda Bitcoin’in 15.800 dolar seviyelerine kadar gerileyebileceğini öne süren CEO, bu durumda diğer risk varlıkları piyasalarının da ciddi anlamda değer kaybedebileceğine dikkat çekti. Hayes, konu hakkında şu ifadelerde bulundu:

Senaryo 2a’nın gerçekleşmesi durumunda Bitcoin ve kripto para piyasası ile beraber birçok risk varlığı piyasası da değer kaybetmeye başlayacak ve bu durumda FED, eninde sonunda parasal genişleme politikaları ile müdahale edecek. Bu senaryonun dibinde pozisyonlarıma ciddi bir şekilde ekleme yapmam gerekecek.

Hayes haksız çıkması ve yalnızca senaryo 1’in gerçekleşmesi durumunda ise kaçırdığı ralli için üzülmeyeceğini çünkü halihazırda Bitcoin’de varlık tuttuğunu da belirtti.

Öte yandan FED’in faiz kararlarını göz önünde bulundururken TÜFE’yi dikkate almadığını belirten Hayes, bu durumun sebebinin FED başkanı Jerome Powell’ın da enflasyon ölçütü sırasında TÜFE’yi dikkate almaması olduğunu dile getirdi.

Haber Kaynağı koinbulteni.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Arthur Hayes’ten Bitcoin İçin 3 Farklı Senaryo ve Fiyat Tahmini
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!