Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS)’in yayımladığı yeni bir basın raporuna göre Kuzey Koreli bilgisayar korsanları, bu yıl DeFi platformlarından 620 milyon dolara denk gelen 800 milyar Kore wonu değerinde kripto para çaldı. Ajans ayrıca kasım ayında, ulusal ve uluslararası bilgisayar korsanlığı organizasyonları tarafından gerçekleştirilen günlük ortalama 1,18 milyon saldırıyı engellediğini açıkladı.
Bir NIS sözcüsü, yerel haber kaynağı Kyunghyang Shinmun aracılığıyla Kuzey Koreli bilgisayar korsanları tarafından DeFi istismarları yoluyla çalınan 620 milyon doların tamamının yurtdışındaki ülkelerde meydana geldiğini açıkladı ve devam etti:
“Kore’de sanal varlık işlemleri gerçek isim işlemlerine çevrildi ve güvenlik güçlendirildi, bu nedenle herhangi bir hasar bulunmuyor.”
Güney Kore, 2021’de müşterilerin para yatırmak veya çekmek için kripto para borsasıyla aynı bankada gerçek isimli bir hesap oluşturmasını gerektiren yeni bir müşterini tanı (KYC) kripto para alım satımı kuralını uygulamaya koydu. Bu sebeple hem bankanın hem de borsanın müşterinin kimliğini doğrulaması gerekiyor. Ayrıca borsaların faaliyete geçmeden önce Finansal Hizmetler Komisyonu’ndan lisans alması gerekiyor.
Lazarus Group gibi Kuzey Koreli hacker örgütleri, bu yıl 100 milyon dolarlık Harmony saldırısı gibi birçok önemli DeFi ihlaliyle ilişkilendirildi. Uzmanlar, bu tür saldırıların uluslararası toplum tarafından uygulanan katı alım satım yaptırımları karşısında döviz rezervi oluşturmanın bir yolu olduğunu söyledi. NIS ayrıca Kuzey Kore siber saldırılarının gelecek yıl artacağı konusunda da uyarıda bulundu:
“Saldırının, savunmalar kadar yakından analiz edilmesi gerekiyor. Çünkü bir hacker örgütü, saldırıyla ilgili bütün bilgileri sahip ve bunu unutmuyor. Anlamlı bilgilere ulaşmak için çeşitli saldırganlar tarafından dağıtılan kötü amaçlı kodlarla ilgili bilgileri toplamak gerekiyor.”