Three Arrows Capital (3AC) kurucularına mahkeme celbi gönderilmesine onay verildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Three Arrows Capital’ın (3AC) iflas işlemleriyle ilgilenen federal hâkim, mahkeme celbini onaylayan emri imzaladı. Bu celplerin, şirketin kurucu ortakları Su Zhu ve Kyle Davies dahil olmak üzere 3AC’nin eski yönetim ekibine teslim edilmesi bekleniyor.

En iyi zamanlarında 10 milyar dolarlık bir değere sahip olan kötü şöhretli risk fonu şirketi, 1 Aralık tarihinde 15. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulundu. Bilindiği üzere şirket, çok fazla kaldıraç kullanması ve Terra Luna’nın (LUNA) ve daha önce TerraUSD (UST) olarak bilinen algoritmik stablecoin’inin çöküşüyle ilgili ilişkisi bulunuyordu 

danışmanlık şirketi Teneo’dan tasfiye memurlar o zamandan bu yana, şirketin varlıklarını tespit etmeye ve kurucu ortaklarını bulmaya çalışıyor.  

Yakın zamanda açıklanan emir, mahkeme celbinin, alıcılardan her türlü hesap bilgisi, tohum terkipleri, dijital ve itibari paralarına ait özel anahtarları, güvenlikli ve kayıtlı olmayan hisselerle alakalı detaylar, merkezi ya da merkeziyetsiz işlemlerin hesapları somut veya soyut varlıklarla ilgili her şeyi alabilmesine olanak tanıyor.

Söz konusu emir, ayrıca Tai Ping Shan Limited, risk sermayesi şirketi DeFiance Capital, 3AC destekli NFT fonu Starry Night Capital ve tüm ortaklarının yanı sıra, Three Arrow Capital’ın avukatı Hannah Terhune, yöneticileri Mark Dubois, Cheuk Yao Pau ve Kelly Chen araştırılması gereken şahıs ve kuruluş olarak etiketledi. 

Bununla birlikte mahkeme celbi eline geçen herhangi bir kişinin belgedeki talimatlara 14 gün içinde uyması gerekecektiği bildirildi.

Haberin çeviri yayın saati itibarıyla ne Zhu’nun ne de Davies’in nerede olduklarına ilişkin somut bir bilgi bulunmuyor. Söylentilere göre, Davies Endonezya’nın Bali adasında yaşıyor ve Zhu ise Dubai’de bulunuyor. Her iki yönetici de FTX’te meydana gelen çöküş zamanlarında sosyal medyada aktif bir şekilde faaliyet göstermişti. 

Terraform’un UST çökmeden önce 450 milyon dolarlık varlığı düşürdüğü iddia ediliyor 

Bu esnada kendisini Terra muhbiri olarak nitelendiren FatMan Twitter’da yeni iddialarda bulundu. FatMan, Terraform Labs’in kendi hareketlerinin şimdi TerraClassicUSD olarak bilinen TerraUSD’nin (UST) geçtiğimiz mayıs ayında olan dolar sabitini kaybetmesine yol açtığını savundu. 

FatMan, 6 Aralık tarihinde Twitter’da paylaştığı bir gönderide, anonim araştırmacı Cycle_22’nin Terraform Labs’a ait olduğu doğrulanan alım satım cüzdanının, UST’nin dolar sabitini kaybetmeden önce üç hafta içinde açık bir pazarda 450 milyon dolar değerindeki UST’yi boşalttığını iddia edilen verileri ortaya koydu.  

“Terraform Labs, UST’nin saldırıya uğradığı hikayesini sürdürmeye devam ediyor. Bu bir yalandır.” 

Bununla birlikte FatMan, “Gerçekte Terraform Labs’in kendisi kısa bir süre içinde büyük miktarda UST’yi sorumsuzca boşaltarak Curve havuzunu zayıflattı. Bu da likidite sorunlarına yol açtı ve dolar sabitini ciddi bir şekilde zayıflattı” açıklamalarında bulundu. 

December 6, 2022: New on-chain data indicates TFL sold $450m in UST in the weeks leading up to the UST collapse, greatly exacerbating if not directly causing its demise. https://t.co/ijPMo0XqVt

— FatMan (@FatManTerra) December 6, 2022

Ancak konuya yanıt veren bazı Twitter kullanıcıları, TFL’nin yeni stablecoin likidite havuzuna (4Pool) koyabilmek için bir Curve likidite havuzundan (3Pool) UST çektiğinin halka açık bir bilgi olduğunu söyledi.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Three Arrows Capital (3AC) kurucularına mahkeme celbi gönderilmesine onay verildi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!