Metaverse Patent Başvurularına Hakim Olan Teknoloji Devleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nikkei Asia ve Cyber ​​Creative Institute tarafından yapılan bir teknoloji araştırmasına göre, Güney Kore ve ABD merkezli şirketler 2016’dan bu yana Metaverse, sanal gerçeklik ve artırılan gerçeklik odaklı tüm patentlerin %75’inden fazlası için başvurdu. Ayrıca Meta gibi teknoloji devleri, LG Electronics ve Samsung en yüksek metaverse uygulamaları listesindedir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

ABD ve Güney Kore Metaverse Patentlerine Hakim

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, ABD ve Güney Koreli şirketlerin metaverse ile ilgili patent başvurusunda oldukça baskın olduğunu gösteriyor. Bu anket Japonya, Avrupa, ABD gibi bölgeleri Metaverse, VR ve AR’nin benimsenmesini keşfetmeyi hedefleyen diğer bölgeleri inceledi. Rapora göre:

“İletişim, sensörler ve ekranlarla ilgili teknolojiler dahil olmak üzere yaklaşık 20 kategori ele alındı. Rakipler tarafından alıntılananlar gibi etkili patentler, sıralama için tablo haline getirildi.”

Raporlar iki ülke kombinasyonunun, ABD ve Güney Kore’nin, metaverse’le ilgili patentlerin %75’i için başvurduğunu gösteriyor. 2016’dan bu yana yapılan 7.760 başvurunun yaklaşık %57’sini temsil eden ABD birinci oldu. Bu, ABD şirketlerinin son altı yılda yaklaşık 4.423 başvuru yaptığını gösteriyor.

Aynı rapor, başvuruların yaklaşık %19’unun önde gelen Güney Koreli şirketler, yani 1.474 başvuru tarafından yapıldığını gösteriyor. Raporda yüksek oranda temsil edilen ülkeler arasında %12’yle Çin ve %8 ile Japonya yer alıyor.

Patentlere Hakim Olan En İyi Teknoloji Şirketleri

Nikkei Asia ve CCI tarafından yapılan araştırma, son yıllarda patent başvurusunda bulunan birçok önde gelen ABD, Güney Kore, Japon ve Çinli şirketin altını çizdi. Ayrıca araştırmaya göre, LG Electronics, 2016’dan bu yana en fazla metaverse patent başvurusu yaptı.

Bir başka Güney Koreli şirket olan Samsung Electronics ise ikinci sırada yer aldı. Önceki raporda, Samsung hala ikinciydi. En çok başvuru alan ilk iki şirket Güney Kore merkezliydi. Raporda şunlar belirtiliyor; “Görüntü renk şemaları ve yarı iletkenler, Güney Koreli şirketlerin güçlü yanları arasındadır.” Bu yılın başlarında LG ve Samsung, akıllı TV’lerine NFT alım satım işlevleri ekledi.

Amerikan şirketleri için rapor Meta’yı üçüncü, Microsoft’u beşinci sıraya yerleştirdi. Ayrıca Intel ve Apple, ilk 10’a giren altı Amerikan şirketi arasında yer aldı. Huawei ve TikTok gibi Çinli şirketler de Metaverse’ye odaklanan çok sayıda Patent başvurusu içeren bir liste yaptı. Bununla birlikte Japonya’da Sony, metaverse’le ilgili uygulamalarda liderliği aldı ve listede altıncı sırada yer aldı.

Raporlar ayrıca kurumların Metaverse, AR ve VR’nin büyümesinde oynadığı önemli rolün altını çizdi. Rapora göre, “Metaverse, beş yılda beş kat artarak 2026’da 74,7 milyar dolara ulaşma yolunda.”

Esasen anket, Meta tarafından geçen ay piyasaya sürülen 3D kulaklıklar da dahil olmak üzere teknoloji endüstrisindeki özel donanımların bu sanal evrende önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Metaverse Potansiyeli

Bazı teknoloji şirketleri, metaverse’nin büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyor. Ayrıca bu yılın başlarındaki raporlar, Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’in Metaverse’de yaklaşık bir milyar insanın oluşunu gözünde canlandırdığını gösteriyor. Zuckerberg’in dediği gibi:

“Metaverse’te her biri dijital ürünler, dijital içerik ve kendilerini ifade etmek için farklı şeyler satın alan yüzlerce dolarlık ticaret yapan yaklaşık bir milyar insana ulaşmayı umuyoruz.”

Binance CEO’su CZ, son tweet’lerinden birinde metaverse ile ilgili benzer bir iyimserliği paylaştı. Ona göre, henüz metaverse’nin çok erken aşamalarındayız.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Metaverse Patent Başvurularına Hakim Olan Teknoloji Devleri!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!