ABD Meclis Komitesi, FTX’in ilk duruşması için tarih verdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Meclis Finansal Hizmetler Komitesi, kripto borsası FTX’in çöküşündeki olayları etraflıca araştırmak için duruşma düzenleneceğini açıkladı.

Meclis Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters, dün meclis üyelerinin 13 Aralık tarihinde en büyük kripto borsalarından biri olan FTX’in çöküşünü araştıracağını söyledi. Bu duruşma ilk olarak 16 Kasım’da duyurulmuştu, ancak şimdiye kadar planlanmamıştı.

Following the fall of FTX, the urgent need for legislation has never been greater. @FSCDems anticipated this need & have already been working for several months under the leadership of Chairwoman Waters, w/ RM McHenry, to craft bipartisan legislation.

: https://t.co/RyttaaSqX7

— U.S. House Committee on Financial Services (@FSCDems) November 16, 2022

Meclis komitesi, daha önceki bir duyuruda eski CEO Sam Bankman-Fried, Alameda Research ve Binance dahil olmak üzere FTX’in 11. Madde kapsamında iflas başvurusunda bulunmasına yol açan kişi ve şirketlerden de bilgi almak istediğini açıklamıştı. Sam Bankman-Fried’ın şu anda Bahamalar’da bulunmasına rağmen, New York Times muhabiri Andrew Sorkin 24 Kasım’da, SBF’nin 30 Kasım’da New York’ta gerçekleştirilecek olan bir konferansta konuşma yapacağını açıklamıştı. 

ABD Senatosu Tarım Komitesi, ayrıca 1 Aralık’ta Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu Başkanı Rostin Behnam’ın tanıklık yapması planlanan “FTX Çöküşünden Alınan Dersler” konulu bir duruşma planladı. Öte yandan SBF’nin New York seyahati sonrası kongre ile konuşup konuşmayacağı belirsizliğini korumaya devam ediyor. 

İlginizi çekebilir: BlockFi iflas başvurusunda bulundu 

FTX, 11 Kasım tarihinde 11. Madde kapsamında iflas başvurunda bulunmasının ardından, dünya çapındaki düzenleyiciler ve meclis üyelerinin hedefi haline geldi. Bununla birlikte her ne kadar endüstride kriptolara ilişkin düzenleyici netlik eksikliği mevcut olsa da pek çok ülke kendi vatandaşlarını korumak adına birtakım önlemler almaya başlamış durumda. Avustralya Hükümeti, Hazine Bakanlığı’nın önümüzdeki yıl yatırımcı korumasını iyileştirmeyi amaçlayan düzenlemeleri yürürlüğe koyacağını açıkladı. Singapur Para Otoritesi ise yatırımcıları FTX hakkında uyarmadığı için incelemeye tabi tutuldu. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
ABD Meclis Komitesi, FTX’in ilk duruşması için tarih verdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!