Kadınlar, metaverse’te daha çok zaman geçiriyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

McKinsey&Co., kadınların metaverse’te geçirdiği süreye ilişkin yeni bir rapor yayınladı. Rapor, kadınların metaverse’te geçirdiği vaktin çok daha yüksek olduğunu tespit etti. Buna karşılık, metaverse inşa eden kurumlarda yönetici pozisyonunda çalışan kadın sayısının çok daha az olduğu bildirildi. McKinsey&Co.’nun raporu, kadınların ana kullanıcı tabanını oluşturmasına rağmen metaverse geliştirme çalışmalarında çok daha az söz sahibi olduğuna işaret etti.  

Söz konusu rapor, 2 bin kişiyle yapılan bir anketin sonuçlarından yola çıkılarak oluşturuldu. Anket, kadınların daha fazla sanal gerçeklik (VR) oyunu oynadığını ve sanal gerçeklik ortamında egzersiz yapma, alışveriş yapma ve ders alma olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösterdi. Erkeklerin ise daha fazla oranda NFT satın aldığı ve oyun platformlarını daha sık kullandığı tespit edildi.  

 

Kadın yöneticiler, daha yüksek oranda şirketlerine metaverse’e girmelerini öneriyor

Öte yandan; kadınlar, “Metaverse Standards Forum” ve “Open Metaverse Alliance for Web3” gibi önde gelen metaverse kuruluşlarındaki yönetici pozisyonlarının sadece yüzde 8 ila yüzde 10’unu oluşturdu. Bununla birlikte; kadın yöneticilerin, şirketlerine metaverse’e girmeyi önerme olasılığının daha yüksek olduğu görüldü.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Kadınlar, metaverse’te daha çok zaman geçiriyor
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!