BlockFi iflas başvurusuna hazırlanıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BlockFi, 14 Kasım’da müşterileri için yaptığı resmi bir duyuruda, FTX’te meydana gelen çöküşten büyük ölçüde olumsuz yönde etkilendiğini açıkladı. Şirket, diğer tüm seçenekleri gözden geçirmek için yeterli likiditeye sahip olduğunu belirtti. BlockFi’ın kurucusu ve baş işletme sorumlusu Flori Marquez, 8 Kasım’da Twitter’da paylaştığı bir gönderi dizinde kullanıcılara FTX’ten 400 milyon dolarlık bir kredi limiti olduğu için tüm BlockFi ürünlerinin tamamen çalışır durumda olduğuna dair güvence vermişti. Ancak sonrasında FTX’te meydana gelen likidite sorunları, BlockFi’ın tüm planlarını altüst etti. 

İlginizi çekebilir: FTX’e ait borsa Liquid çekimleri durdurdu 

İlerleyen haftalarda FTX krizinden çok daha fazla şirketin olumsuz yönde etkilendiğini öğrenmenin şaşırtıcı olmayacağı düşünülüyor. Kripto kredi şirketi SALT, 15 Kasım’da müşterilerine FTX çöküşünün etkileri yüzünden ani bir şekilde para çekme ve yatırma işlemlerini durduracağını açıklayan bir e-posta gönderdi. 

Elektronik postada, “platform üzerinde bu etkinin kapsamını belirleyene kadar Salt platformunda para yatırma ve çekme işlemlerini durdurduk” ifadeleri yer aldı. 

SALT CEO’su Shawn Owen, para çekme ve yatırma işlemlerinin durdurulmasının ardından şirketin iflas edeceği yönündeki iddiaları reddetti. Bununla birlikte Owen, “Müşterilerimize göndermiş olduğumuz e-postayı, bir iflas sinyali olarak göndermedik. FTX’teki çöküşle başa çıkmak ve iflas etmemeye yönelik tüm çabalarımızla azami dikkatle ilerleyebilmek için karşı taraflarımızdan hiçbirinin ek riskleri olmadığını doğrulamak için ara veriyoruz. Daha fazla bilgi yakında verilecektir” ifadelerini kullandı. 

We did not publish this as a notice of going bust. We are pausing to deal with the fall out of FTX and to confirm that non of our counter parties have any additional risks so that we can proceed with maximum caution with all efforts directed at not going bust. More info soon.

— Shawn Owen (@Shawn_OwenJ) November 15, 2022

Cointelegraph, 15 Kasım’da Japon kripto para borsası Liquid’in, merkezi borsaların maruz kaldığı likidite krizinin ortasında para çekme işlemlerini durdurduğunu bildirdi. FTX’e ait kripto borsası Liquid, Twitter’da bir gönderi paylaşarak Liquid Global platformunda itibari para ve kripto çekme işlemlerini askıya aldığını açıkladı. 

BlockFi, FTX borsasının çökmesinden bir önce varlıklarının çoğunun FTX’te tutulduğunu inkâr etmişti. Öte yandan WSJ tarafından bildirildiği üzere BlockFi’ın bundan yalnızca bir gün sonra iflas başvurusunda bulunmaya hazırlandığı iddia ediliyor. 

Fiat and crypto withdrawals have been suspended on Liquid Global in compliance with the requirements of voluntary Chapter 11 proceedings in the United States.

Until further notice we would suggest to not deposit either FIAT or Crypto

We will provide updates when available.

— Liquid Global Official (@Liquid_Global) November 15, 2022

Cointelegrap, BlockFi ve SALT’a yorum talebi için ulaştı, ancak çeviri yayın saati itibarıyla bir yanıt alamadı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
BlockFi iflas başvurusuna hazırlanıyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!