Mastercard, kripto hızlandırıcı programına 7 blokzincir girişimi daha ekledi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Küresel ödeme devi Mastercard, fintech hızlandırma programı olan Mastercard Start Path programının bir parçası olarak kripto para ve blokzincir girişimlerini desteklemeye devam ediyor. 

Şirket, 3 Kasım tarihinde yaptığı duyuruda Mastercard’ın kripto ve blokzincir teknolojilerinin benimsenmesini artırmak adına Mastercard Start Path programı için yedi yeni endüstri girişimi daha seçtiğini açıkladı. 

Yeni girişim grubu, kripto geçit sağlayıcısı Fasset, Sigapur’un kripto ödeme platformu Dijital Hazineler Merkezi ve Kolombiya merkezli stablecoin odaklı şirket Stable’yi de kapsıyor. Mastercard daha önce temmuz ayında Fasset ile Endonezya’da finansal katılımı artırmak için dijital çözümler üzerinde ortak çalışma yürütmek için iş birliğine imza atmıştı. 

Şirketin son çıkardığı Mastercard Start Path programı ayrıca, Web3 odaklı çevrimiçi ödeme sistem sağlayıcısı Loot Bolt, gizlilik girişimi Quadrata, blokzinciri tabanlı medya fintech projesi Take Back the Mic ve marka odaklı platform Uptop’u da içeriyor. 

Duyuruya göre seçilen şirketler, ana hedeflerinden biri olarak Web3 ve Web3 arasındaki boşluğu kapatmakla ilgilenecekler. Bununla birlikte Mastercard, “Dijital varlıklara erişimi kolaylaştıracak içerik oluşturucular için topluluklar oluşturmak ve insanları Web3 teknolojileri aracılığıyla gelecek için yenilik yapmaya teşvik etmek adına yeni girişim gruplarını memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı. 

2014 yılında başlatılan Mastercard Start Path, yeni başlayanların ürün ve hizmetlerini genişletmelerine ve ticarileştirmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış altı aylık bir hızlandırma programıdır. Mastercard, şimdiye kadar 350 girişim programını destekledi. Bunlara, 1 milyar doların üzerindeki girişimler (Unicorn girişim) olarak bankacılık sağlayıcısı Thought Machine, Hindistan merkezli fintech girişimi Zeta ve Razorpay de dahildir. 

Mastercard, 2021’de Start Path Crypto olarak adlandırılan Mastercard Start Path’in özel bir kripto birimi başlattı. Kripto hızlandırıcı programı, üç aylık bir destek programı sunacak şekilde, kripto ve blokzinciri geliştirmede yer alan tohum, A Serisi ve B Serisi girişimlerini desteklemek için kuruldu. 

Start Path Crypto programı, son güncellemeleri takiben dijital cüzdan Uphold, kripto saklama şirketi GK8 ve Emin Gün Sirer tarafından desteklenen blokzincir geliştiricisi Ava Labs de dahil olmak üzere toplamda 25 kripto ile ilgili girişim ekledi. 

İlginizi çekebilir: Mastercard kripto dolandırıcılığına karşı koruma hizmeti sunacak 

Son haberler, Mastercard’ın blokzinciri ve kripto uzmanlığını güçlendirmeye devam etme çabalarının ortasında geldi. Mastercard, geçtiğimiz ekim ayının ortalarında bankaların Paxos ile iş birliği içinde müşterilerine kripto alım satım yetenekleri ve hizmetleri sunmalarına olanak tanıyan yeni bir program başlattı. Daha önceleri ise Mastercard, Coinbase NFT kullanıcılarının Mastercard kartlarını kullanarak alışveriş yapmasına izin vermek için Coinbase borsası ile iş birliğine imza attı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Mastercard, kripto hızlandırıcı programına 7 blokzincir girişimi daha ekledi!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!