Apple NFT Kurallarını Güncelledi! Ticarete İzin Çıktı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Apple, yeni NFT App Store kurallarını yayınladı. Duyuru, Web3 teknolojisini, özellikle NFT’leri nasıl benimseyeceklerine dair uzun süren belirsizliğin ardından geldi. Şirket son yayınladığı bildiriyle beraber, hüküm ve koşullarını güncelledi. Bundan sonra kullanıcılar, uygulama içi NFT’leri takas edebilecektir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.

Apple NFT Takasına Onay Verdi!

Apple son yayınladığı bildiriyle beraber, NFT’lere yeşil ışık yaktı. Ancak yayınlanan bildiride bazı ilginç kurallar bulunuyor. Bildiriye göre NFT ödemeleri, uygulamanın dışında gerçekleşemeyecektir. Ayrıca Apple, uygulama içi ödemelerde yüzde 30’a kadar olan bir ücret tarifesi uygulayabilecektir. Dahası NFT uygulamaları, NFT’lere özel yardımcı programlar yayınlayamayacaktır. Bu koleksiyonların yatırımcılarına, büyük sorunlara neden olacak herhangi bir ekstra işlevsellik sunamayacağı anlamına geliyor.

Pazartesi günü yayınlanan iOS 16.1, iPad OS 16.1 ve macOS Ventura yazılım güncellemeleriyle aynı zamana denk gelen yeni NFT kuralları bugün itibariyle geçerli oldu. Yeni kurallar, NFT’lerin sunduğu birçok özelliği sınırlandırıyor. Ayrıca tüm satın alma işlemlerinin Apple’ın ödeme yöntemlerini kullanarak gerçekleşmesini sağlamak için uygulamalara kısıtlamalar getiriyor. Özellikle Apple, tüm uygulama içi ödemelerin yüzde 30’una sahip olma imkanı vardır. Bu durum uygulama gelirlerini oldukça kısıtlayacaktır.

NFT’ler için tam bir yasak olmasa da içerik oluşturucuların ve uygulamaların App Store’da NFT’leri kullanmasını zorlaştırılmıştır. NFT topluluğundaki birçok kişi, yüzde 30 komisyonunun uygulamaların yüksek kaliteli hizmetler sunmasını zorlaştıracağını savunmaktadır. Şirket, kullanıcıların uygulama içi NFT’leri satın almasını, satmasını, takas etmesini ve listelemesini onayladı. Ancak kurallar bunu inanılmaz derecede zorlaştıracaktır.

Kullanıcıları Neler Bekliyor?

Önümüzdeki aylarda, yeni kuralların NFT’leri nasıl etkilediğini yorumlamak daha kolay olacaktır. Ayrıca bunları Apple ürünleri ile kullanan uygulamaları ne gibi gelişmelerin beklediği belirsizdir. Ana endişeler, kar payında ki yüzde 30’luk maaş kesintisidir. Bu, uygulamaların Apple dışında ödemeleri kabul etmesini engelleyecektir. Apple NFT kullanıcıları için bir diğer sorun ise işlevselliğin yeni kurallar dahilinde kısıtlanmasıdır. Ayrıca kullanıcılar, bir uygulama içinde NFT’leri görüntüleyebilecektir. Ancak, NFT özellikleri kısıtlı olacaktır

Apple, ‘uygulamalar, lisans anahtarları, artırılmış gerçeklik işaretleri, QR kodları, kripto para birimleri ve kripto para cüzdanları gibi içerik veya işlevlerin kilidini açmak için kendi mekanizmalarını kullanamaz’ diyor. Oldukça sık bir şekilde NFT’ler, özel hizmetlere ve üyeliklere erişim sağlamaktadır. Bu yeni kurallar, Apple ekosistemindeki diğer hizmetlerle birlikte NFT kullanan Blockchain oyunlarını ciddi şekilde etkileyebilecektir.

Haber Kaynağı nfxhaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Apple NFT Kurallarını Güncelledi! Ticarete İzin Çıktı!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!