Telegram, kullanıcı isimlerini TON blokzincirde açık artırmaya çıkaracak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gizlilik odaklı mesajlaşma uygulaması Telegram, kullanıcı isimlerini The Open Network (TON) blokzincir aracılığıyla açık artırmaya çıkaracağını duyurdu. 700 milyondan fazla kullanıcısı bulunan platform, resmi Telegram kanalı üzerinden yaptığı bir paylaşımda müzayede platformunun geliştirilme aşamasının tamamlandığına ve platformun yakında kullanıma sunulacağına işaret etti.  

Aktarılan detaylara göre; Durov, ilk kez bu yılın ağustos ayında kullanıcı isimlerini açık artırmayla satışa çıkarmayı planladıklarını duyurmuştu. Bunun için kullanıcı adı sahiplerinin kullanıcı isimlerini korumalı anlaşmalarla ilgili taraflara aktarabilecekleri yeni bir platform geliştirileceği dile getirilmişti. Satın alan kişilerin mülkiyet haklarının, akıllı sözleşmeler aracılığıyla blokzincirde güvence altına alınacağının da altı çizilmişti.  

Toncoin, duyurunun ardından 1,34 dolara yükseldi

Öte yandan; TON blokzincir, mesajlaşma uygulamasıyla aynı anda Telegram tarafından geliştirilmişti. Fakat ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) açtığı bir dava, Telegram’ı 2020’nin ağustos ayında projeyi askıya almak zorunda bırakmıştı. Ekosistemin geliştiricileri, daha sonra projeyi canlı tutmak için TON Vakfı’nı kurmuştu. Bu hamle, Pavel Durov tarafından da desteklenmişti.  

Telegram’ın yeni açıklaması sonrası TON blokzincirin token’ı Toncoin (TON), 24 saat içerisinde yaşadığı yüzde 9’luk bir artışla 1,34 dolara yükseldi.  

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Telegram, kullanıcı isimlerini TON blokzincirde açık artırmaya çıkaracak
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!