Hong Kong bireysel CBDC projesini açıkladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hong Kong Para Otoritesi, tamamlanmış Aurum bireysel merkez bankası dijital para birimi (CBDC)’nin ilk örneğini 21 Ekim’de sundu. Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS) İnovasyon Merkezi ile birlikte geliştirilen sistem, Hong Kong’da para çıkarmak için mevcut sistemin önemli özelliklerini yansıtan benzersiz bir yapıya sahip.

Aurum, toptan bir bankalararası sistem ve bireysel e-cüzdandan oluşuyor. Bir akıllı telefon arayüzüne sahip olan e-cüzdan, yerel bir bankada oluşturuluyor. Doğrulayıcı bir sistem, bankanın fazla verilmesini ve kullanıcının çifte itfasını önler.

Aracılı bireysel CBDC, e-cüzdanlarda kullanılıyor ve bankalararası sistemde de CBDC destekli stablecoinler kullanılıyor. CBDC destekli stablecoin’ler, banknotların üç finansal kurum tarafından verildiği ve merkez bankası tarafından desteklendiği Hong Kong’un mevcut para birimi sistemini dijital olarak yansıtıyor. CBDC, merkez bankasının doğrudan bir sorumluluğuyken, stablecoinler ise çıkaran bankanın yükümlülüğü kapsamında bulunuyor. Yetkililer konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“CBDC destekli stablecoinleri hayata geçirmek, daha önce hiç kimse tarafından yapılmamıştı. Bu sebeple de söz konusu gelişmenin, özel sektör stablecoinleri konusunda giderek büyüyen bir araştıra alanını destekleyebileceğini düşündük. Gerçekten de Aurum’u özel sektör stablecoinlerinden ayıran şey, Aurum’un stablecoin bakiyelerinin, çıkaran bankanın merkez bankası ile gerçek zamanlı brüt ödeme (RTGS) bakiyelerine karşı uzlaştırılmasıdır.”

Tasarımcı, toptan ve bireysel defterler arasındaki yüksek düzeyde ayrışmanın, bu sisteme yüksek düzeyde bir siber dayanıklılık sağladığını söyledi.

Join us at @HongKongFinTech 2022 on 31 Oct at 15:05 HK time when the #BISInnovationHub team in Hong Kong present Project Aurum, a prototype technology stack for retail #CBDC @hkmagovhk
Read more: https://t.co/e3wJMWngv8 pic.twitter.com/fnxbxAN576

— Bank for International Settlements (@BIS_org) October 21, 2022

Bireysel işlemler, takma adlarla gerçekleştiriliyor. Kullanıcıların kimliğini yalnızca Müşterini Tanı (KYC) işlevlerini gerçekleştiren aracılar görebilir. Harcanmamış işlem çıktı kayıtları da olası bir ticari banka iflası durumunda güvenlik önlemi olarak birden fazla işlem aracılığıyla dijital para sahipliğini anonim olarak izlemek için kullanılıyor.

İlginizi Çekebilir: Hong Kong, kripto düzenlemelerinde Çin’den sıyrılmayı planlıyor!

Hong Kong, Haziran 2021’de kapsamlı Fintek 2025 Stratejisinin bir parçası olarak CBDC araştırmalarını başlatmıştı. Para otoritesi, bireysel ve toptan CBDC uygulamasını ayrı ayrı yürütüyor. Kurum, daha önce bireysel CBDC’nin yakın zamanda ödemeler piyasasında oynayacak bir rolünün olmadığını, ancak kullanım durumlarının hızla ortaya çıkabileceğini belirtmişti. Aurum da BIS Innovation Hub tarafından tamamlanan ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Hong Kong bireysel CBDC projesini açıkladı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!