Coinbase, USDC havalelerinde işlem ücreti sorununu çözüyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD merkezli kripto borsası Coinbase, USD Coin’in (USDC) benimsenmesine, uluslararası değişim ücretlerinden kaynaklı olarak ABD dışında “daha muhafazakâr” bir yaklaşım sergilendiğini düşünüyor. 

Kripto borsası, 20 Ekim tarihli bir açıklamada diğer paralarla karşılaştırıldığında şu anda ABD doları ile üç kat daha fazla USD Coin alındığını söyledi. 

Coinbase konuya ilişkin, “Şu anda, diğer para birimlerine kıyasla USD ile 3 kat daha fazla USDC satın alınıyor. Bunun sebebi de ABD dışındaki kullanıcıların paralarını USDC’ye çevirirken ödedikleri işlem ücretiyle alakalı ve bu da USDC’nin benimsenmesinin önünde engel oluşturuyor” ifadelerini kullandı. 

ABD dolarına sabitlenmiş olan USDC, piyasa değeri açısında Tether’in ardından ikinci en büyük stablecoin’dir. 

Coinbase, ayrıca USDC gibi stablecoin’lerin herhangi bir dalgalanmaya maruz kalmayan, kolay erişilebilir ve merkeziyetsiz finansa (DeFi) erişim sağlayan bir token’a ihtiyaç duyan ülkelerdeki insanlara fayda sağladığını belirtti. 

Kripto borsası bundan sonra “kullanıcıların UDSC’ye erişebilmesi için daha fazla rampa oluşturmayı” planladığını ve herhangi bir itibari para birimi ile USDC alan ve satan kullanıcıları işlem ücretlerinden kurtaracağı” açıklamalarında bulundu. 

Coinbase, 2018 yılında ödeme teknolojileri şirketi Circle ile birlikte, Tether’in ardından en büyük ikinci stablecoin ve piyasa değeri açısından dördüncü kripto para olan USDC’yi geliştirmek için Merkez Birliği oluşturmak için iş birliğine imza atmıştı. 

USDC gibi stablecoin’ler geleneksel havale işlemleri ile kıyaslandığında taraflar arasında varlık gönderme konusunda daha ucuz ve hızlı bir seçenek olarak görülüyor. Chainalysis’in son yayınladığı bildiri ise, stablecoin’lerin havale işlemlerindeki kullanımının Latin Amerika’da kriptonun yaygınlık kazanmasında önemli bir etken olduğunu ortaya koydu. 

Coinbase borsasının bu son hareketi, USDC benimsemeleri için yaptığı son hamle oldu. Geçtiğimiz eylül ayında ise USDC’yi Circle, Polkadot, Optimism, Near, Arbitrum ve Cosmos dahil olmak üzere beş ek blokzincirinde sunacağını açıklamıştı. 

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Coinbase, USDC havalelerinde işlem ücreti sorununu çözüyor!
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!