Ripple CEO’su, Twitter’daki bot hesaplara isyan etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tesla CEO’su Elon Musk’ın ardından blokzincir şirketi Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse da resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı yeni bir paylaşımda platformdaki bot hesaplardan şikayet etti. Paylaşımında bot hesaplar nedeniyle Twitter’da yaşanan sorunlara dikkat çeken Garlinghouse, platformda gerçek ve sahte bir profili birbirinden ayıramamanın utanç verici olduğunu dile getirdi. Şirket CEO’su, Twitter’da aktif olarak faaliyet gösteren birçok doğrulanmış sahte hesap olduğunu da sözlerine ekledi.  

Aktarılan detaylara göre Ripple CEO’su, özellikle kripto dolandırıcılıkları için oluşturulan sahte hesapların; kendisinin, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin’in ve Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun fotoğraflarını kullandığını ifade etti. Sahte hesaplardan gelen yanıtların uzun bir süredir Twitter’da var olduğunu belirten Garlinghouse ayrıca, platformu konuyla ilgili bir aksiyon almaya davet etti.  

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Ripple CEO’su, daha önce sahte olduğunu tespit ettiği bir hesabı Twitter yetkililerine bildirdi. Garlinghouse, yaptığı son paylaşıma Twitter tarafından e-posta yoluyla kendisine gönderilen yanıtı da ekledi. Yanıtta, Twitter’ın söz konusu hesabın platform politikalarını ihlal etmediğini bildirdiği görüldü.  

Elon Musk, bot hesaplar nedeniyle Twitter ile mahkemelik olmuştu 

Öte yandan, Elon Musk da resmi Twitter hesabı üzerinden eylül ayı başlarında yaptığı bir paylaşımda Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun adını kullanan bot hesaplara sitem etmişti. Dünyaca ünlü CEO, açıklamasında paylaşımlarına gelen yanıtların yüzde 90’ının bot hesaplardan oluştuğunu dile getirmişti.  

Nisan ayında yaklaşık 44 milyar dolarlık bir anlaşmayla Twitter’ı satın alacağını açıklayan Tesla CEO’su, yapılan satış anlaşmasını temmuz ayında tek taraflı olarak feshetmişti. İkili arasındaki kriz, platformdaki bot hesapların sayısı konusundaki anlaşmazlıktan patlak vermişti. Musk, Twitter’ın platformdaki bot ve sahte hesapların sayısını doğru bir şekilde açıklamadığını ve satın alma anlaşmasının gerçekleşmesini sağlamak için gerçek verileri gizlediğini iddia etmişti. Twitter ise iddiaları yalanlamış ve elindeki tüm verileri paylaştığına işaret etmişti. Sosyal medya devi ayrıca, Musk’a bir karşı dava da açmıştı.   

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Ripple CEO’su, Twitter’daki bot hesaplara isyan etti
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!