Son dönemde arka arkaya markalar, Metaverse’e giriş yapmaktadır. Markalar bu tercihleriyle henüz, keşfedilmemiş bölgeye girmektedir. Bu yüzden rehberliğe ihtiyaçları bulunur. Baş Metaverse Görevlisi tam olarak burada markalara yardımcı olmaktadır.
Son yaşanan kriz birçok işletmeyi etkilerken, Metaverse için de bir fırsat ve büyüme imkanı sağlamıştır. 2020 karantinaları sırasında daha fazla insan evden çalışmaya başlamıştır. Ayrıca eğlence için video oyunlarına ve diğer dijital yöntemlere yönelim gerçekleşmiştir. Bu, Metaverse’e olan ilgi ve yatırımda bir artışa yol açmıştır. Bununla beraber uzmanlar sadece birkaç yıl içinde her 4 kişiden 1’inin Metaverse’de günde en az bir saat geçireceğini tahmin etmektedir. Ancak çoğu marka hala bu yeni ve kafa karıştırıcı alanda nasıl gelişebileceğini bulmaya çalışmaktadır. Web3 stratejistleri veya Baş Metaverse Görevlileri burada işletmelere yardımcı olacaktır. Bu yazımızda NFXhaber olarak, Baş Metaverse Görevlisinin neler yapabileceğini anlatmaya çalışacağız.
Baş Metaverse Görevlisi Nedir?
Ralph Lauren ve Gucci gibi markaların yöneticileri Metaverse projelerini denetlemektedir. Ancak diğer şirketler Metaverse uzmanlarını özel olarak işe alıyor. Bu kişiler, Metaverse aracılığıyla işletmelere rehberlik edecek deneyime ve bilgiye sahip olarak işe alınmaktadır. Baş Metaverse Görevlisi, video oyunları ve Web3 hakkında derin bilgiye sahip teknoloji endüstrisinde deneyime sahip çalışan olarak tanımlanmaktadır.
Cathy Hackl, muhtemelen sektörde en iyi bilinen isimlerin başında gelmektedir. O bir Web3 stratejisti ve teknoloji uzmanıdır. Aynı zamanda Hackl, Journey’in kurucusu ve Baş Metaverse Görevlisidir. Web3 teknolojisini en iyi şekilde nasıl kullanacaklarını anlamalarına yardımcı olmak için Magic Leap, HTC ve Amazon ile birlikte çalışmaktadır. Baş Metaverse Görevlileri, Metaverse’e özel platformlar ve içerik konusunda deneyime sahiptir. Ayrıca projeleri hayata geçirmeye yardımcı olacak programcıları, animatörleri ve diğer yaratıcıları nasıl bulacağını bilir.
Uzmanlar Metaverse’ün bir şirketi pazarlama, satış ve ürün stratejisine nasıl entegre edilebileceğini de derinlemesine anlamalıdır. Metaverse’te para kazanmak isteyen şirketler için bu çok önemlidir. Heck, ilerici markaların önümüzdeki iki yıl içinde kadrosunda bir Baş Metaverse Görevlisi olacağını tahmin etmektedir. Bu nedenle, sektörde geri kalmak istemeyen şirketlerin, Metaverse’ün işlerine nasıl fayda sağlayabileceğini düşünmeye başlaması gerekmektedir.
Markalar ve Metaverse
Moda, video oyunu geliştiricilerinin yanı sıra en çok Metaverse’e yatırım yapan sektördür. Nike, Dolce & Gabbana ve Louis Vuitton gibi küresel çapta tanınan markalar, Metaverse teknolojilerini kullanmaktadır. Bu markalar video oyunlarında giyilebilecek sanal giysilerin ilk çıkışını yapan markalardır. Puma yakın zamanda Metaverse deneyimini, markanın en yaratıcı tasarımlardan bazılarını sergilemesine olanak tanıyan dijital showroomu Black Station’da başlattığını duyurdu. Onlarca başka örnek bulunmaktadır Ancak bu sadece moda sektörüyle kısıtlı değildir. Bir başka örnek yakın zamanda Starbucks, sadakat programıyla bağlantılı kahve temalı NFT’leri tanıtmıştır.
Web3 birçok fırsat sunarken, işletmelerin geçişi için hala yeni ve kafa karıştırıcı bir alandır. Teknoloji markaları, projeleri üzerinde çalışan çok az deneyimli çalışana sahiptir. Metaverse’ün işletmeler tarafından gelir elde etmek, müşteri sadakati oluşturmak ve yeni deneyimler yaratmak için nasıl kullanılabileceği konusunda farkındalık ve anlayış eksikliği bulunmaktadır. Bununla beraber bunun aşılması için markaların, Baş Metaverse Görevlisi ile anlaşmaları gerekmektedir.