Seul Hükümeti, belirli kullanıcılar için gerçek hayattaki Güney Kore şehrini taklit eden sanal bir dünya olan Metaverse Seul’ün pilot versiyonunu yayınladı. Metaverse Seul’da kullanıcılar, eğitim amaçlı çeşitli işlevleri yerine getirebilecektir. NFXhaber olarak, detayları sizin için derledik.
Metaverse Seul Pilot Versiyonu!
Yapılan açıklamalara göre Seul’a ait Metaverse dünyasının pilot uygulaması kullanıma sunulmuştur. Pilot versiyonda hükümet, deneyimi geliştirmek için kullanıcılardan geri bildirim istemektedir. Ayrıca kullanıcılar Metaverse Seul için bir avatar oluşturmalıdır. Bu yöntemle Metaverse Seul’a erişmek mümkün olacaktır. Seul hükümeti, Metaverse hedeflerine bu yıl 5,2 milyon dolar yatırım yapmıştır. Ayrıca Seul hükümeti, Kasım 2022’ye kadar Metaverse’ün resmi versiyonunu başlatmayı hedeflemektedir.
Metaverse Seul’un pilot versiyonunda, kullanıcılar Seul Belediye Binası ve Seul Plaza gibi gerçekçi sanal alanları keşfedebilecektir. Ayrıca kullanıcılar, sanal eğitim oturumları için profesörler ve öğretmenlerle görüşebilecektir. Seul hükümeti, 2026 yılına kadar tüm şehir hizmetleri için tamamen işlevsel bir Seul Metaverse’üne sahip olmayı hedeflemektedir. Seul Akıllı Şehir Politika Ofisi’nden Park Jung-soo, Metaverse’ün Covid-19 sonrası dünya için yeni bir oluşum olarak dikkat çektiğini belirtmiştir. Ayrıca kullanıcıların katılımı ve talebi nedeniyle girişimin hızlandırıldığını açıkladı.
Güney Kore, bu yıl ele alınan hikayelere dayanarak belki de Metaverse için bir sonraki merkez noktası olabilir. Ayrıca Seul, tüm ülke için özellikle de eğitim alanında Metaverse’e yatırım yapmak için 100 milyon dolardan fazla taahhütte bulunmuştur. Seul kesinlikle şehir düzeyinde bir Metaverse lideri olmak için çok para ve çaba harcamaktadır. Ayrıca Metaverse’ü vatandaşlarına ulaştırmayı hedeflemektedir. Ek olarak, Solana Blockchain Güney Kore’nin Web3 oyun sektörüne büyük yatırım yapmıştır. Seul’ün Metaverse’e girmesi dikkatleri üzerine çekmiştir. Metaverse liderliği pozisyonu için yarışan tek şehir Seul değildir. Çeşitli şehirler, dünyadaki yeni teknolojinin merkezi olma umuduyla Web3 teknolojisini kullanmaktadır.
Metaverse Şehir Girişimleri!
İlk olarak, Miami şehri girişimiyle dikkatleri üzerine çekti. Miami, ABD’de kendi kendini kripto para şehri olarak ilan etmiştir. Ayrıca son zamanlarda şehir, bir NFT serisi yayınladı. Miami’nin 56 mil karelik alanına bir övgü olan 5.000 NFT serisine 56 sanatçı katkıda bulundu. İkinci olarak, Dubai dikkatleri üzerine çekmektedir. Web3’ün Orta Doğu merkezi geçtiğimiz günlerde 5 yılda 40.000 Metaverse işi olanağı yaratmayı planladığını duyurdu. Ayrıca bu strateji, Web3’ü turizm, perakende, eğitim, telekomünikasyon ve daha pek çok alanda teşvik edecektir.