Ethereum (ETH): Bu Direnç Seviyesinin Yatırımcılar İçin Nasıl Bir Fırsat Sağlayabileceğini Analiz Etmek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

%38.2 Fibonacci direnci, son üç haftadaki satın alma çabalarını önemli ölçüde sekteye uğrattı. Son birkaç gün içinde, Ethereum (ETH) düşüş bayrağı modelinden beklenen bir bozulma gördü. Ayrıca, trend çizgisi direnci (beyaz, kesikli), üç aydan fazla bir süredir alt’ın zirvelerini düşüş kontrolü altında tutuyor.

Mevcut mum çubuğu %38.2 seviyesinin altında güçlü bir kapanış görürse, ETH önümüzdeki zamanlarda daha fazla aşağı yönlü görebilir.

ETH Günlük Grafik

Ethereum (ETH): Bu Direnç Seviyesinin Yatırımcılar İçin Nasıl Bir Fırsat Sağlayabileceğini Analiz Etmek 3

ETH’nin üç aylık trend çizgisi direnci, günlük zaman diliminde dik bir düşüşü tanımladı. Ek olarak, 20 EMA (kırmızı), yakın zamana kadar yükseliş kurtarma çabalarının çoğunu baltaladı.

2.700 dolarlık bölgenin kırılması satış gücünü artırırken, boğalar 1.000 dolarlık desteği tutmak için çabaladı. Ethereum, son birkaç ayda (Mayıs başından beri) değerinin yaklaşık %70’ini kaybetti. Sonuç olarak, alt grup 18 Haziran’da 17 ayın en düşük seviyesine doğru çekildi.

%38.2 direnci satış baskısı yaratırsa, Ethereum Kontrol Noktasına (POC, kırmızı) doğru bir geri çekilme görebilir. Bu durumda, potansiyel açığa satış hedefleri 1.045 dolarlık desteğin yakınında olacaktır.

Ayrıca, trend çizgisi direnci sağlam dururken, alıcılar 1.200 dolarlık bölgeyi devirmekte zorlanabilir. 20 EMA’nın altındaki bir düşüş, ETH’yi potansiyel bir olumsuzluğa maruz bırakacaktır. Herhangi bir düşüş geçersizliği, alıcıların %50,2 seviyesine kadar oldukça kısa ömürlü bir ralliyi kışkırtmasına yardımcı olabilir.

Gerekçe

ethereum Ethereum (ETH): Bu Direnç Seviyesinin Yatırımcılar İçin Nasıl Bir Fırsat Sağlayabileceğini Analiz Etmek 4

Göreceli Güç Endeksi (RSI), nispeten nötr bir duruş sergilerken henüz orta çizginin üzerine çıkmamıştı. 50 seviyesinin üzerinde bir kapanış bulamaması, grafikte devam eden düşüşleri teşvik edebilir. Traderlar, düşüş eğilimini geçersiz kılma olasılığının yüksek olduğunu doğrulamak için orta çizginin üzerinde bir kapanış izlemelidir.

Ayrıca, Bakiye Hacmi (OBV) daha düşük zirveler gördü ve son iki hafta içinde satın alma baskısında hafif bir düşüş olduğunu ortaya koydu. Son olarak, Yönlü Hareket Endeksi’ndeki (DMI) herhangi bir yükseliş geçişi, kısa satıcılar için zararlı olabilir.

Çözüm

Boğaların, yaklaşık %14’lük bir aşağı yönlü riski önlemek için 20 EMA’ya yakın alım hacimlerini artırması gerekiyordu. Traderlar/yatırımcılar, yukarıda tartışıldığı gibi göstergeler tarafından ortaya konan uyarılara karşı dikkatli olmalıdır.

Ayrıca yatırımcıların/tüccarların Bitcoin hareketine dikkat etmesi gerekiyor. Bunun nedeni, Ethereum’un kral para ile %98 oranında 30 günlük bir korelasyona sahip olmasıdır.

Kripto Para Borsası Binance’de hesap açmak için tıklayın!

Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Not: Bu sitede yazılan makale içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiç bir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.


Post Views:
48

Haber Kaynağı www.kriptoparapiyasa.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Ethereum (ETH): Bu Direnç Seviyesinin Yatırımcılar İçin Nasıl Bir Fırsat Sağlayabileceğini Analiz Etmek
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!