Meksikalı Senatör, Bitcoin’i Yasal Hale Getirmek için Yasa Tasarısı Önerdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birçok ülke kripto para birimleri ile ilgili olarak çalışamalar gerçekleştiriyor. Son olarak Meksika Cumhuriyeti senatörü Indira Kempis’ten bir hamle geldi. Indira Kempis, kabul edilmesi durumunda ülkede lider kripto para birimi Bitcoin‘i yasal para birimi yapacak ve Meksika‘nın para yasası esas alınarak çerçevelenecek bir yasa tasarısı sundu.

Meksikalı Senatörden Bitcoin’i için Yasa Tasarısı

Meksika federal kongresi senatörü Indira Kempis, kabul edilirse Bitcoin’i ülkede yasal hale getirecek ve Meksika’nın para yasasında çerçevelenecek bir yasa tasarısı önerdi. Kempis, geçen yılın Nisan ayında meclise yasa değişikliği için iki teklif sunmasına rağmen, Bitcoin veya diğer herhangi bir merkezi olmayan dijital varlıktan bahsetmedi.

İlginizi çekebilir: Bitfarms’ın Bitcoin Madencilik Geliri Yüzde 40 Düştü

Kempis, Meksikalıların yaklaşık yarısının ülkenin geleneksel finansal sistemine erişiminin olmadığını ve bunun ülke için çok büyük bir sorun yarattığını öne sürerek Bitcoin’in tasarıda kabul edilmesini haklı çıkarıyor. Bunun yanında Indira Kempis, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

Teknoloji kullanımının finansal katılımı teşvik edebilmesi ve garanti edebilmesi için [Bitcoin’i benimseyin] eylemler yapmak gerekiyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Meksikalı Senatör, Bitcoin’i Yasal Hale Getirmek için Yasa Tasarısı Önerdi
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!