Bitcoin’in Madencilik Zorluğu Yüzde 2,35 Azaldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para piyasasındaki düşüş Bitcoin madenciliğini de etkisi altına aldı. Bitcoin madencilik zorluk seviyesi, 2022 yılının ikinci en büyük düşüşünü yaşıyor.

Bitcoin Madencilik Zorluğu, İki Hafta İçinde Azaldı

BTC.com tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin‘in madencilik zorluğu son iki hafta içinde yüzde 2,35 azaldı ve 2022’nin başlangıcından bu yana ikinci büyük düşüşünü yaşadı.

Blok üretiminin hızını ayarlamak için iki haftada bir güncellenen madencilik zorluğu, piyasa düşüşleri sırasında önemli ölçüde azalma eğiliminde gösteriyor. Artık kâr edemeyen, madenciler ekipmanlarını kapatmak zorunda kalıyor.

Bu arada madencilik zorluğunun ne olduğuna da kısaca bakmak gerekirse, bir madencinin ödül olarak Bitcoin’leri kazmak için Blockchain işlemleri doğrulamak için ne kadar sıkı çalışması gerektiğini ölçen bir metrik diyebiliriz.

İlginizi çekebilir: Nexo, Satın Almalar Konusunda Citigroup ile Birlikte Çalışıyor

Mayıs ayının başlarında, Bitcoin’in madencilik zorluğu, önemli bir piyasa düzeltmesinin zirvesinde 31.25 trilyona kadar yükseldi.

Arcane Research tarafından sağlanan verilere göre, Bitcoin madencilik firmaları Mayıs ayında ürettikleri tüm paraları sattı ve bu da düşüş eğilimine yol açıyor.

Madenciler, geniş varlıkları nedeniyle en etkili piyasa katılımcıları arasında yer alıyor. Bu nedenle, mevcut hareketleri piyasa için önemli bir konumda bulunuyor.

CoinGecko‘nun verilerine göre, Bitcoin’in fiyatı haberin yazımı itibariyle 20.498 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı www.btchaber.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Bitcoin’in Madencilik Zorluğu Yüzde 2,35 Azaldı
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!