Solana Ventures, Güney Kore’de 100 milyon dolarlık fon kurdu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Solana Ventures ve Solana Vakfı, Güney Kore’de NFT, blockchain tabanlı oyun ve merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerinin büyümesini desteklemek için 100 milyon dolarlık bir fon kurdu.

Fon, Solana üzerine inşa edilmiş projeleri desteklemenin yanı sıra, geçen ay çöküş yaşayan Terra ekosisteminin bazı projelerinin ayakta kalmasına da yardımcı olacak.

Solana Vakfı, blockchain ağında meydana gelen çöküşten Terra geliştiricilerinin sorumlu tutulmaması gerektiğine inanıyor. Bloomberg’in çarşamba günü yapmış olduğu röportajda konuşan Solana Vakfı’nın oyunlardan sorumlu genel müdürü Johnny B. Lee şunları söyledi:

“Geliştiriciler yanlış bir şey yapmadı, onlar da zor durumda kaldılar.”

Yeni fonla birlikte Solana, oyunlara daha da uygun bir blockchain olma hedefini sağlamlaştırmış oluyor. Solana Ventures, geçtiğimiz kasım ayında kripto borsası FTX ve Lightspeed Ventures ile benzer bir 100 milyon dolarlık oyun fonu başlatmıştı. Buna ek olarak, hali hazırda Forte ve Griffin Gaming Partners firmalarıyla 150 milyon dolarlık bir fonu da mevcut.

Güney Kore’nin, kendi metaverse ekosistemini inşa etmek için 187 milyon dolarlık bir bütçe ayırdığını duyurmasıyla birlikte, önümüzdeki 10 yıl içinde NFT ve metaverse gelişiminin ana merkezlerinden biri haline gelmesi bekleniyor. Kore’nin inşa edeceği metaverse ekosistemi, esas olarak ülke içindeki dijital içeriğin ve dijital şirketlerin büyümesine odaklanacak.

Solana Vakfı, şirketler hibe parası için rekabet etmeye başladıkça ülkede artacak GameFi ve merkeziyetsiz finans (DeFi) faizine güveniyor.

Güney Kore, Klaytn katman-1 blockchaini ve Upbit borsası gibi birkaç platformla beraber en iyi platformları hızla inşa etme konusundaki rekabeti devam ediyor.

Klaytn’in en büyük DeFi platformu, kilitli toplam varlık değeri 274 milyon dolar olan KLAYswap iken ülkenin en büyük kripto borsası Upbit’in de kendi NFT pazaryeri bulunuyor.

Fakat, yerli şirketlerin blockchain tabanlı oyunlarını Güney Kore pazarında piyasaya sürmeleri biraz zor olabilir.

Koreli yetkililer, geçen aralık ayında Apple ve Google’dan Kore mağazalarındaki oynayarak-kazan oyunlarını kaldırmasını talep etmişti. Çünkü mevcut yasa gereği, kripto paralar da dahil olmak üzere oyunların maddı ödüller vermesi yasak.

Diğer taraftan Solana’daki NFT piyasası ve DeFi etkinlikleri son aylarda yükselişte. Merkeziyetsiz uygulama izleyicisi DappRadar’a göre, Solana’nın en büyük NFT pazaryeri Magic Eden, günlük 7,31 milyon dolarlık hacim ve 35.526 trader ile OpenSea’nin hemen ardından dünyanın en büyük ikinci pazarı konumunda bulunuyor.

İlginizi Çekebilir: Bitcoin ve altcoin piyasası çökerken metaverse tokenler yıldan yıla yüzde 400 fırladı

Solana, ekosistem büyümesi için bu tarz fonlar aracılığıyla kendi ağındaki operasyonların durmasını ve ağ istikrarsızlığı problemlerini de çözebilir.

Solana’nın (SOL) fiyatı şu anda sabit, CoinGecko verilerine göre son 24 saatte sadece yüzde 0,5 düşüş gösterdi ve anlık olarak 39,05 dolardan işlem görüyor.

Haber Kaynağı tr.cointelegraph.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Solana Ventures, Güney Kore’de 100 milyon dolarlık fon kurdu
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!