Kripto para piyasalarının yeni gözdeleri metaverse projeleri. Metaverse coin projeleri nelerdir? Facebook’un dikkat çeken metaverse hamlesi, metaverse dünyasına olan ilgiyi artırırken metaverse temalı kripto projeleri de ilgi konusu oldu. Kriptokoin.com olarak metaverse konusunu biraz açmaya çalışacağız.
Metaverse nedir?
Metaverse, bireylerin etkileşime girdiği bir sanal gerçeklik alemidir diyebiliriz. Kişiler avatarları aracılığıyla işyerinde ve oyunda bir araya gelebilir, karşılaşıp konuşabilir, sosyal hayatın değişik alanlarında etkileşim içinde olabilirler. Kavram, dilimize “evrenin ötesi” olarak tercüme edilebilir. Metaverse kavramını, ilk kullanan yazar Neal Stephenson’dır. Kavram artırılmış gerçekliğin tüm boyutlarını içine alan bir kavram olarak olarak İnternet’i de kapsamaktadır.
Metaverse coin projeleri neden ilgi görüyor ve hangileri?
Son dönemde dünya genelinde yaşanan metaverse fırtınasının temelinde sosyal medya mecralarından Facebook’un konuya son derece önem vermesi ve içerik kapsamında bu konsepte uygun değişiklikler yapacağını ilan etmesi yatıyor bir ölçüde. Bundan metaverse odaklı kripto para projeleri de olumlu anlamda etkilendi. Bu temalı birçok coin, çift haneli büyük artışlar gördü. Metaverse’nin sanal bir alem olduğu biliniyor. Dolayısıyla sanal gerçekliğe, sanal nesnelere ve NFT temalı tüm kripto para projelerini metaverse coinleri kapsamında ele alabiliriz. En başta akla gelen büyük metaverse coinleri şunlar:
Başta Axie Infinity (AXS) geliyor. Axie Infinity, 2018 yılında hayata geçirilmiş bir proje “kazanmak için oyna” mottosuyla oluşturulmuş bir platformdur.
Diğer bir metaverse coini Decentraland (MANA). Bu coin kullanıcılarının değişik içerik ve uygulamalar oluşturmalarına, deneyimlemelerine ve bunlardan para kazanmalarına imkan veren bir platform. Ethereum tabanlı.
Bir diğer metaverse projesi Enjin Coin (ENJ). Oyun ürünleri ekosistemi inşa etmeyi amaçlayan bir blockchain networkü. Bu platformda kullanıcılar web siteleri ve sanal mağazalar kurabiliyorlar.
Başka bir metaverse coini Star Atlas (ATLAS). Star Atlas, devasa boyutlarda katılımcıya sahip online bir oyun platformu. Solana üzerinde faaliyet gösteriyor.
The Sandbox (SAND). The Sandbox, 2020 yılında başladı; kullanıcılar bu platformda oyun temalı kripto varlıklar oluşturabiliyor ve satabiliyorlar. Blockchain tabanlı bir oyun ekosistemi.
WEMIX (WEMIX). WEMIX, blockchain temelli, yine oyun alanına konsantre olmuş bir gelişmiş platform. Bu platform kullanıcılarına kripto varlıklar için cüzdanlar ve kripto ürünlerini satma uygulamaları sunuyor.
Bloktopia (BLOK). Bloktopia (BLOK) Polygon üzerinde yükselen bir metaverse uygulaması ve Polygon’un sunduğu bütün avantajları uygulamalarına yansıtıyor. Bloktopia 21 aşamadan oluşan bir yapı. Kullanıcılar reklam, oyun, net inşası gibi olanaklardan faydalanabiliyorlar.
Dvison Network (DVI). Ethereum blockchaini üzerinde kurulan birmetaverse DVI ve benzerlerigibi blockchain teknolojisine dayanıyor. NFT’lerin alınıp satılmasına olanak tanıyor.
Wilder World (WILD). Wilder World, Ethereum’da çalışyor ve “5d metaverse” olarak lanse ediliyor. Hemen tüm metaverselerde olduğu gibi NFT’lerin alınıp satılmasına imkan veriyor. Metaverse temalı kripto para coin projelerini birçok borsa üzerinden satın alabilirsiniz. Alınabilecek başlıca kripto borsalar şunlar: Binance ve KuCoin.
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter’da, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!
Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..