Karanlık İnternetin Gözdesi Zararlı Kripto Madencilik Yazılımları

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Positive Technologies tarafından yayınlanan 34 sayfalık raporda dark web’de malware’lere (kötü amaçlı yazılım) olan talebin mevcut arzdan üç kat fazla olduğu belirtildi. Rapor, 3 milyon kayıtlı kullanıcının bulunduğu 25 farklı Rus ve İngiliz dark web sitesinden alındı ve günümüzde kullanılan en popüler malware’leri, saldırı hizmetlerinin ücretlerini ve daha fazlasını ortaya çıkarmak adına yayınlandı.

Yayınlanan raporda “Bu tür hizmetler ortak programlar, malware kiralama ve kullanıcıların uygulamaya internet üzerinden bağlanmasını sağlayan bulut tabanlı yazılımlar sayesinde gittikçe artıyor. Bu eğilim yalnızca siber olayların sayısında bir artışa neden olmuyor, ayıca saldırıların kaynağını öğrenmek adına yapılan araştırmaları da ciddi şekilde engelliyor.” ifadelerinde bulunuldu.

Peki ya dark web nedir? İnternetteki tüm sayfaların yalnızca yüzde dördü arama motorlarına görünmektedir. Geri kalan “gizli” sayfalar ise “deep web”e düşmekte ve burada özel forumlar, veritabanları ve hem yasal hem de yasadışı pek çok kaynak bulunmaktadır. Başka bir deyişle şu uyarının yapıldığı yegane yerdir: Bu sayfaları tam korumanız olmadan asla ve asla ziyaret etmemelisiniz.Dark web’de “gölge piyasa” isimli yasadışı ürün ve hizmetlerin satıldığı bir alan bulunur. Bu piyasada bulabileceğiniz şeyler dört kategoriye bölünebilir: Yazılımlar (fidye, madenci yazılımlar), İstismar (sıfır saldırısı), Veri (kredi kartı, banka) ve Erişim (kişi hakkında deliller).

Günümüzde en çok kullanılan malware’lerden birisi bilgisayarınıza sızıp hackerlar için koin madenciliği yapan yazılımlar. Daha sonra bu yazılımları hackleme araçları, botnet yazılımları, Uzaktan Kontrollü Trojanlar ve fidye yazılımları takip ediyor. Geri kalan %55’lik kısım ise yaratım ve dağıtımı içeriyor.

Fiyatlandırma bakımından ise en pahalı hizmet zorluğuna göre değişen 4,500 doları da aşabilen fiyatlarıyla bir kuruma saldırıyı içeriyor. ATM’lere saldırmayı amaçlayan yazılımların fiyatları ise 1,500 dolardan başlıyor ve bir sitenin kontrolünü tamamen ele geçirmek için ise 150 dolar yetebiliyor. Ancak bunlar yalnızca örnek. Eğer yeterli paranız varsa istediğiniz herhangi bir saldırıyı gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin DDoS saldırısının maliyeti günlük 50 dolar.

Malware yazılımlarının dolar cinsinden ortalama fiyatı.Rapore göre, en çok talep olan hizmet ise kişinin e-posta hesabına erişerek zayıflıklarını bulmak. En çok talep olan hizmetlerin başında sosyal medya ve e-posta hesapları geliyor, ki bu saldırılar da yapılması en kolay olanlar.Raporda ayrıca bu hacklemeler için verilen hapis cezaları da yazıyor. Örneğin ABD hükümetinin resmi hesaplarını hacklemek 5 yıllık hapis cezasına neden olurken DDoS saldırıları ise en az 1 yıl hapis cezasına neden oluyor. Eğer daha uzun kalmak istiyorsanız, gölge hizmetler sizi 35 yıl boyunca parmaklıkların ardına tıkabilir.

Positive Technologies raporun en sonunda siber suçlularla savaşmanın gittikçe daha da zorlaştığını söylüyor. Yalnızc 2018 yılının ilk çeyreğinde, hackleme saldırıların 2017’nin ilk çeyreğine göre %32 arttı. Şu bir gerçek ki hackleme araçlarına olan talep gittikçe artarken mevcut hizmetlerin sayısı ise yetmiyor.

Kendinizi bu saldırılardan korumanın en iyi yolu rutin bir şekilde şifrenizi değiştirmek, iki aşamalı kimlik doğrulama kullanmak ve USB ile fiziksel olan güvenlik anahtarınızı saklamak.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için Telegram kanalımız katılın, bizi Twitter‘da takip edin ve Facebook sayfamızı beğenin!

Digital Trends

Sorumluluk Reddi Beyanı: Kriptokoin.com’da yer alan yazılar ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Kriptokoin.com herhangi bir kripto para biriminin veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez veya Kriptokoin.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Kriptokoin.com ve sitede yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Uyarı: Kriptokoin.com’a ait haber içeriklerinden kaynak gösterilip, link verilerek alıntı yapılması Kriptokoin.com’un iznine tabiidir. Sitedeki hiçbir içerik izinsiz olarak kopyalanamaz, çoğaltılamaz veya herhangi bir platformda yayımlanamaz. Kriptokoin.com’a ait kod, tasarım, yazı, grafik ve diğer tüm içerikleri fikri mülkiyet hukuku ve ilgili mevzuatlara aykırı biçimde kullananlar hakkında yasal işlem başlatılacaktır..

Haber Kaynağı kriptokoin.com

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
_z_ld_m
Üzüldüm
0
sinirlendim
Sinirlendim
0
hasta_oldum
Hasta Oldum
0
bir_fikrim_geldi
Bir Fikrim Geldi
Karanlık İnternetin Gözdesi Zararlı Kripto Madencilik Yazılımları
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Blockchainmedya.com web portalında yer alan hiçbir haber öneri veya tavsiye niteliğinde değildir. Doğacak anlaşmazlıklardan Blockchainmedya.com yönetimi sorumlu tutulamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Blockchain Medya - Kripto Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!